17 september 2012

Malaysia Day och kryssningsplaner

Utsikt från hytten

STAR CRUISES TERMINAL, PORTO MALAI, LANGKAWI
2012-09-17, kl 15:00 svensk tid


Ny vecka i Star Cruises tjänst, idag är det helgdag eftersom det har firats Malaysia Day hela helgen. Inget vi märker av ombord annat än att det inte är lika många mail från kontoret som det brukar. Hos oss rullar allt på som vanligt och idag har det varit riktigt fint väder också vilket vi såklart tackar för.

I förrgår käkade vi lite mat ute på byn och när vi promenerade hemåt igen så hade man spärrat av huvudgatan för övning av parad. Blåsorkestrar och bilburen ungdom om vartannat och igår var tydligen den officiella paraden som var riktigt häftig enligt våra källor. Kul när det händer nått utöver det vanliga när man ändå passar på att komma iland en liten stund.

Solnedgång i Langkawi
Det är ett bra tillfälle att lära känna fartygets alla utrymmen och trapphus nu när den stora båten är helt tom på passagerare. Med bara dryga 150 personer ombord så känns det helt klart öde. Nästan lite roligt att gå runt för att lära sig hitta samtidigt som man utforskar fartygets potential. Det kommer att bli riktigt bra när det blir klart tror jag. För ett tag sen offentliggjordes kryssnings-schemat för vår del här borta och i nuläget ser det ut som följer:

2 - 24 Januari 2013
Kryssningar från Penang i Malaysia till Phuket/ Krabi i Thailand.

24 Januari - 1 februari 2013
7-dagarskryssning från Singapore till Ho Chi Minh City och Nah Trang i Vietnam med avslutning i Hong Kong.

1 Februari - 31 Mars 2013
Kryssningar från Sanya i Kina till Danang och Halong Bay i Vietnam samt Hong Kong.

April - Oktober 2013
Sommarschemat tar sin början och vi stationeras i Shanghai, Kina. Därifrån kryssar vi till Sydkorea, Japan och Taiwan med stopp i Cheju, Busan, Fukuoka, Nagasaki, Kumamoto, Naha, Ishigaki och Keelung.

Vintern 2013
Återgår vi till Sanya i Kina varifrån vi kryssar till olika Vietnamesiska hamnar.

Verkar väldigt spännande och för mig som aldrig tidigare varit i Asien känns det väldigt exotiskt.

5 kommentarer:

 1. Hallå i östern! Kul hamnar ni kommer till framöver. Hoppas ni får överliggare någonstans så ni får chans att komma iland. Annat än C-B city,
  eller hur??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det verkar minst sagt spännande! Jag är övertygad om att jag ändå kommer sakna Corner Brook till slut :)

   Radera
 2. Afton igen! Tja, pappersrullar och kolbitar pratar inte, det gör ju paxen. Och hur mycket fel de än har, så har de ju ändå rätt, gämfört med pappret & kolet. Bara le och var glad, även om det kan
  svida lite inombords...Men det går nog bra.

  SvaraRadera
 3. Låter kul Pontus! Asien är alltid omväxling :-)

  SvaraRadera