26 september 2012

Sista veckan på Langkawi

SUPERSTAR GEMINI sedd från en av öarna

STAR CRUISES TERMINAL, PORTO MALAI, LANGKAWI
2012-09-26, kl 15:00 svensk tid


I spöregn förtöjde vi för sista gången vid Star Cruises-terminalen på Langkawi. Vi var ut och ankrade i och med att SUPERSTAR VIRGOs anlöp men är nu åter på plats i några dagar innan vi sticker mot Singapore och Sembawang Shipyard. Till en början ligger vi vid en av varvets kajer och fortsätter vårt arbete med att göra Gemini till en kryssningsbåt av stora mått. Av de skisser vi sett kan man skönja ett riktigt stiligt fartyg i slutändan. Utvändigt kommer hon se i stort sett likadan ut, sånär som den numera självklara grafittin, utan det är inombords som den stora skillnaden kommer att ses.

När jag i morse kom in på bryggan kunde SUPERSTAR LIBRA, med den gode Pantzarfelt, ombord skymtas vid horisonten. Hon var då på väg tillbaka till Penang efter en kryss till Phuket/Krabi. Vi hade tyvärr inte möjlighet att språkas över radion eftersom vi var mitt uppe i hivning och återvändande till kajen.

Idag flyttade vi mässen från vår temporära matsal på däck 12 till den ordinarie Crew-mässen nere på däck 3. En viss skillnad på utsikt kan man säga, speciellt eftersom det inte finns några fönster alls i den nya bespisningen.

Sitter på kontoret nu och avslutar dagen med detta inlägg, snart dags att krypa till kojs. Man sover riktigt gott om nätterna här ombord.

2 kommentarer:

  1. Da jeg sluttet i NCL før man begynte galskapen med å sprute ned skutesidene med grafitti, lurer jeg på om du har noen førstehånds informasjon om hvordan "kunstverket" skal vedlikeholdes under fart. Kommer båsens malingssjappe til å bli fyllt opp med et uvisst antall forskjellige farger, eller bruker man et annet materiale i tegningene?

    mvh Svein Lillevik

    SvaraRadera
  2. Tyvärr har jag inget riktigt svar på den frågan men jag skulle tro att det lutar åt en uppsjö olika färgpottor ståendes i färgsjappet...

    SvaraRadera