13 september 2012

Tiden går fort när man har roligt

SUPERSTAR VIRGO på utgående från Langkawi

STAR CRUISES TERMINAL, PORTO MALAI, LANGKAWI
2012-09-13, kl 16:30 svensk tid


Det är inte lätt att hålla någon kontinuitet i bloggandet just nu. Det är långa dagar och få tillfällen till att både skriva och ta bilder men håll ut, det kommer att bli bättre det är min ambition.

Sen sist har vi ju varit ute och åkt lite båt och det blev inte bara ankring på redden den här gången utan vi gick ut lite längre utanför kusten för att kunna pumpa ut svartvatten. Så det blev en hel natts körning och bryggvakten upprätthölls av våra 3:e styrmän samt att jag och Staff Captain gick 6 om 6. Lite kul att se hur den här damen körs även om det så snart vi kommer ner till varvet byts ut stora delar av bryggutrustningen.

Virgo = Jungfrun
Den främsta anledningen till vår sjöresa var att SUPERSTAR VIRGO skulle ha vår kajplats och jag fick några bilder på henne när hon avgick. Vi tuffade sen in och la oss vid Jeti Star Cruises igen. Avgång mot Singapore beräknad till sista dagen i september och innan dess blir det ytterligare en förhalning ut på redden för att ge plats åt VIRGO.

Nu har jag börjat komma in i det mesta och även fått lite ordning på mitt blivande kontor. Jag har dessutom fått mail från en kille som påstår sig vara min avlösare och även om det känns avlägset med hemresa så är det alltid skönt att ha den biten klar.

Maten ombord är helt okej men det gäller att tajma in lunchtiden så man inte får spendera större delen av rasten i kö eftersom det lätt kan bli smått kaotiskt när nu 140 man (varav 2 kvinnor) ska utfodras.

Jag och Staff Captain Martin tog en rejäl promenad igår eftersom jag behövde knalla in till byn för att förnya internetuppkopplingen. Skönt med ett avbrott och skönt att traska runt lite i den tropiska värmen.

Nu dags att få lite sömn igen, en ny dag i morgon!

4 kommentarer:

 1. hi pontus the gang on owen place think you should keep the background hope evrything is fine
  we had leslie past by we only got 80mm rain
  so we are a bit soakt hahahaha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi Jocke & the Lybergs! Yupp I think I'll hold on to the Bay of Island-header for a while longer, don't want to forget it :) Quite a bit of rain ja, lucky you live high up on the hills so there's no risk of flooding ;) All good here, but a little bit warm maybe. Hope you're all fine as well. Take care!!

   Radera
 2. thank for all these great info and photo. welcome to singapore and superstar gemini.

  from
  http://facebook.com/cruise.asia

  SvaraRadera
 3. thank for all these great info and photo. welcome to singapore and superstar gemini.

  from
  http://facebook.com/cruise.asia

  SvaraRadera