06 september 2012

Uppkoppling = Check

Utsikt från styrbords bryggvinge. Marinan och det fyrliknande tornet
hör till hotellet jag bodde första natten

STAR CRUISES TERMINAL, PORTO MALAI, LANGKAWI
2012-09-06, kl 15:00 svensk tid


Dags för några rader härifrån Malaysia igen. Bloggandet har underlättats en smula i och med att jag tog mig iland till en lokal butik som säljer mobila bredband. Så jag slog till på lite uppkoppling. Nu kan jag skriva direkt från min egen dator vilket gör förenklar skrivandet på svenska i och med svenskt tangentbord.

Det var uppehåll när jag gick från båten men vädret är lite oberäkneligt just nu och det är 35 minuters promenad enkel väg vilket såklart innebar att hemvägen fick jag promenadsällskap av hällregnet. I och för sig ganska uppfriskande här nere i värmen.

Det börjar så sakteliga dra ihop sig till en vecka ombord och idag fick jag smaka på Malesernas försök till Ärtsoppa. Lite söt och utan fläsk men med stark senap gick det utmärkt.

Utsikt från sänggaveln
Hytten jag fått för tillfället ligger på samma däck som bryggan så det är nära till jobbet och mellan bryggan och hytten ligger mitt blivande kontor. Har så smått börjat röja för att få ordning och snart hoppas vi på leverans av nya datorer och möbler. Det är hur som helst en fin hytt med stort fönster ut åt babord. Vi ligger med styrbords sida till kaj så när jag vaknar på morgonen och drar bort gardinerna kan jag skåda de många fiskebåtar som tuffar ut från Porto Malai och Kuah. Kuah är huvudorten på ön och dit begav jag mig i måndags för att gå igenom Star Cruises läkarundersökning. Det gick smärtfritt. Kul att få se lite av ön på samma gång också.

Nu ska jag strax kvejla ner mig i gondolen, vi ligger för tillfället 6 timmar före Sverige och jag har lagt till en liten klocka i högerkant på bloggen för att snabbt se aktuell tid här i Langkawi.

8 kommentarer:

 1. Hos mig e skeppstiden på höger sida. hihi

  Mässkalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såklart :) Jag tänkte en sak och skrev en annan ;) tack för tipset

   Radera
 2. Du verkar vara kvar på TransFighter, ;), enligt din profil och positionsangivelsen för TransFighter, %).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det riktigt, en del såna grejer släpar efter. Det kommer att komma i sinom tid. Just nu är det ingen idé att tracka Superstar Gemini heller för det finns ingen AIS-täckning för Langkawi på Marinetraffic

   Radera
 3. Nautiska sällskapet6 september 2012 16:33

  Hej Pontus

  Babordshytt, har du hammnat bland maskingänget? Vad vi vill minnas bodde alltid däckarna på styrbordssidan och maskingänget på babords sida. Skepp Ohoj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena grabbar! Ja det stämmer bra att så brukade det vara uppdelat. Just nu är det bara en temporär hytt men min ordinarie hytt ska förmodligen också ligga på babordssidan...och Chiefen bor på styrbordssidan så tiden är ur led!

   Radera
 4. Hej Puntus! Ser i en annan kommentar att du står kvar på
  TransFighter. Du får nog oxå då byta bakgrundsbild i toppen. Inloppet till Bay Of Island med South Head i
  bakgrunden duger inte längre.
  Hoppas annars att du kommer att trivas på nya jobbet. De kör väl 8 - 10 veckor även där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det riktigt, en del såna grejer släpar efter. Det kommer att komma i sinom tid.
   Jag får väl i rent nostalgiskt syfte hålla kvar Newfoundland-headern ett tag till :) 8 veckor är törnarna här ja.

   Radera