29 oktober 2012

Avlösaren ombord

Marina Square, Singapore. Oktober 2012

KAJPLATS 23-SEMBAWANG SHIPYARD, SINGAPORE
2012-10-29, kl 14:20 svensk tid


Som rubriken avslöjar så är min avlösare nu ombord. Vi har kört handover sen i lördags och på lördag är det dags för mig att påbörja återresan mot det betydligt kyligare Sverige. Just nu är det riktigt heta dagar här i Singapore, inget regn på hela dagen och en stekhet sol som värmer. Det är nog några liter man svettas ut under en arbetsdag. Tur att det finns gott om vatten att dricka.

Imorgon är det kickoff för bryggprojektet med samtliga inblandade. Det ska bli riktigt spännande att äntligen få dra igång den biten. Våra nya brygg-konsoler anlände igår eftermiddag och väntar nu ute på ena bryggvingen i väntan på installation.

En annan sak som drar igång imorgon är ombyggnaden av Crew-mässen vilket betyder att vi byter matsal ännu en gång. Nu flyttar vi över på andra sidan korridoren och intar de två lite mindre mässarna så det kommer att bli trångt om saligheten den närmaste tiden. Det strömmar in kontraktorer och det märks att takten skruvas upp lite mer dag för dag. Det kommer att bli kanon i slutändan. Själv kommer jag tillbaka några dagar innan provtur så det mesta är förhoppningsvis färdigt vid det laget. Lite tråkigt kanske att bara varit med om destrueringsfasen och missar hela uppbyggnaden. Fast det ska såklart bli skönt med lite ledigt igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar