19 oktober 2012

Cabina deluxe

Utsikt mot Malaysia

KAJPLATS 23-SEMBAWANG SHIPYARD, SINGAPORE
2012-10-19, kl 15:30 svensk tid


Först och främst får jag väl börja med att dementera mina tidigare uppgifter om att NORMANDY lämnat Sembawang. Ett bevis på att det är väldigt mycket fartyg i rörelse här är att jag aldrig noterade att hon bara bytte kajplats. Hon ligger snett för om HENNA därför såg jag henne inte utan trodde hon hade lämnat mot Indien för upphuggning. Ber om ursäkt för den bristande uppmärksamheten från min sida.

Sovdelen
Som utlovat i senaste inlägget kommer här några bilder från ombordvåningen, som jag i och för sig inte spenderar så mycket tid i annat än för kvälls-surfen och nattsömnen. Det är en avlång planlösning med kojen till höger, bakom ett draperi om så önskas, direkt innanför dörren. Åt vänster återfinns en garderob och badrummet och sedan breder hytten ut sig mot det stora fönstret med utsikt åt Malaysia till. Vägen dit är kantad av skrivbord, en TV-möbel och soffor med tillhörande bord. En trivsam hytt på det hela taget.

Bloggverkstan till höger
Igår gjordes två avbrott i ombordvardagen när det inkom en inbjudan från fartygsledningen på HENNA att komma ombord för lunch. Trevlig rundtur och god mat stod på schemat. Framåt kvällen stack jag, Martin och Göran iväg medelst taxi in mot själva stan Singapore. En promenad i valda delar av stan genomfördes från Suntec City via Millenia Road förbi operan och sedan flanerandes på esplanaden bort mot Fullerton Hotel och Boat Quay/Clarke Quay. Middag intogs och efterföljande glass till dessert innan vi tog en bulle tillbaka till båten. En trevlig kväll i en charmig stad!

Kvällspromenad i Singapore

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar