10 oktober 2012

En solig morgon på varvet

En superstjärna föds

KAJPLATS 23-SEMBAWANG SHIPYARD, SINGAPORE
2012-10-10, kl 15:15 svensk tid


Till att börja med en uppdatering om NORMANDY som jag skrev om i tidigare inlägg. Hon är tydligen här i väntan på sin sista resa mot upphuggning. Så efter 30 år i tjänst ser hon slutet på sin karriär som lastbärare i färjefarten.

Varje morgon inleds med ett möte med varvsledning och fartygsledning i syfte att koordinera dagens jobb. Det var efter ett sådant möte jag knallade en sväng på kajen med kameran i högsta hugg och fångade bilden ovan. Det är väldigt varmt och väldigt fuktigt här. Disigt mest förjämnan men stundtals kan man se den blåa himlen bryta igenom. Sen kan man nästan alltid räkna med en rejäl åskskur fram på eftermiddagen.

Det börjar bli mycket folk nu ombord och vi är nästan 150 i besättningen och 120 kontraktorer plus allt varvsfolk ombord under dagarna. Så det finns alltid folk i rörelse. Maten ombord har varit av blandad kvalité men på sistone har det skett ett uppsving och vi hoppas att det håller sig kvar på den högre nivån.

Jag fick förresten hemresebokningen häromdagen och det blev som jag hoppats hemförlovning i en Airbus A380-800 med Lufthansas målning. Flyger Singapore-Frankfurt-Stockholm. Ska bli riktigt spännande!

2 kommentarer:

 1. Hur lång tid tar en sådan resa??

  Mässkalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Benet Singapore-Frankfurt tar 13 timmar och 5 minuter :/ Sen ett kort uppehåll där innan de två sista timmarna till Arlanda.

   Radera