01 oktober 2012

På väg mot varvet i Singapore

Kortärmad overall är guld värt här nere i värmen.

NORDVÄSTRA MALACCA STRAIT
2012-10-01, kl 09:00 svensk tid


Nya farvatten att bocka av från listan, Malacca Strait har jag aldrig tidigare varit i men nu är vi snart där. Lämnade just över vakten till Safety Manager och slår mig ner en stund framför datorn innan det är dags att gå igenom morgondagens jobb med båsen och sen sovdags. Ska upp på vakt igen klockan 02.

Vi har alltså nu lämnat Langkawi och väntas nå Sembawang på onsdag dagtid, lotsen plockar vi upp kl 08 på morgonen. Det pågår febril aktivitet i båten redan nu och det är en hel del underleverantörer och kontraktorer ombord som alla donar och pysslar på sin kant. Totalt är vi nu över 200 personer ombord och ytterligare förstärkning väntas på varvet.

Dagens fotografiska bidrag blir en bild på undertecknad sittandes i sin kontorsstol, ja faktiskt den stol jag sitter i just i skrivande stund författandes detta blogginlägg.

En hel del fiskebåtar omkring oss har det varit hela resan men nu börjar även den "vanliga" trafiken att tätna i och med att vi närmar oss förträngningen mellan Sumatra och Malaysia. Mycket trafik är att vänta under resten av färden mot Singapore s[ det gäller att vara utvilad och skärpt under bryggvakterna.

6 kommentarer:

 1. På er AIS står destination Pinang MY ?

  /Jan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har marinetraffic uppdaterat både fartygsnamn och destination. Tänkte jag skulle fått se er lägga till men ni masar ju er fram i 5.2 knop så jag hinner nog somna innan.

   Godnatt
   Jan

   Radera
  2. Kanon att MarineTraffic nu uppdaterat uppgifterna. Jag undrade just när och hur detta skulle ske. Precis vi anpassade för lots klockan 08 i morse så det blev nog lite sent för svenskt vidkommande. Tyvärr ingen täckning på MarineTraffic vid varvet heller som ligger på nordsidan av ön. Nära Malaysiska gränsen.

   Radera
  3. När ni ligger där får du försöka ta dig över bron till andra sidan, för tar du en båt blir nog de uniformerade irriterade.
   Mycket billigare på andra sidan bron.
   Skulle du åka bil så se till att du har minst 3/4 tank när du åker över gränsen, annars blir det böter (bränslet mycket billigare på andra sidan bron). Och ger du dig ut i trafiken så bli inte förvånad om det på motorvägens vägren kommer både polisbilar och skolbussar i riktning mot trafiken!

   /Jan

   Radera
  4. Tackar för tipsen, har observerat patrullbåtarna här så misstänkte att båtvägen inte var den bästa :) Åtminstone inte med någon av våra båtar.

   Radera