26 oktober 2012

Raffles Hotel

Raffles Hotel i Singapore

KAJPLATS 23-SEMBAWANG SHIPYARD, SINGAPORE
2012-10-26, kl 15:30 svensk tid


Det blev faktiskt en sväng iland även denna torsdag i sällskap med Staff Captain Martin och Security Manager Göran. Den här gången passade vi på att inleda i ett elektronikmecka, Sim Lim Square, för att sedan förflytta oss mot det legendariska Raffles Hotel. Häftigt yttre och ett mytomspunnet inre, man kunde nästa skönja de 20-talets engelsmän vid borden. Historiens vingslag som det så fint brukar heta. Kvällen avslutades i något modernare tappning på Hard Rock Café med att dricka så mycket Coca Cola som man ville ackompanjerat av liveuppträdande. Kanon!

Taxiresan hem var också den minnesvärd eftersom vi kördes hem av en halvblind gubbe som vinglade över hela vägbanan och körde så ryckigt att hamburgaren som intogs på Hard Rock nästan var på väg upp igen. Det var rätt skönt att kliva ur taxin inne på varvsområdet efter 30 minuter på helspänn.

Kvällen före blev vi inbjudna av våra nepalesiska och indiska kollegor att tillsammans med dem fira en hinduisk festival, Dashain, som är en 15 dagar lång festival som firas för att hedra gudinnan Durga. Det är en stor grej för dessa människor och det var mycket uppskattat att vi kom ner och smakade på de goda nepalesiska och indiska huvud- och efterrätterna som fixats kvällen till ära. Mycket man får uppleva som förste styrman i det här bolaget.

Idag kom min avlösare, David, ombord och vi har suttit och snackat lite under kvällen och i morgon drar vi igång på allvar med en rejäl rundvandring. En veckas avlösning väntar innan jag pyser hemåt för 7 veckor ledigt nästa lördag.

6 kommentarer:

 1. Se till att du har någon på Arlanda som kan ge dig vinterkläder, det börjar onekligen bli kallt i svedala

  Mässkalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den tanken har slagit mig också, har bara en tunn jacka med mig i baggaget. Nåväl jag kanske klarar mig hem :)

   Radera
 2. Pontus, du kan konsten att framkalla gamla minnen. Singapore var en favorit på sjuttiotalet. En och annan öl blev det på Raffles...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan förstå att Singapore var en av favoriterna, riktigt trevlig stad!

   Radera
 3. Jag har kanske åkt med samma chaufför han körde max. 30 km/tim det tog flera timmar till varvet, på den tiden hette sjömansbaren Tropicana men nu bara ett minne blott.
  Hälsningar Torolf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är inte omöjligt att det är samme man Torolf men han har blivit betydligt tyngre på gasfoten nuförtiden för det gick undan som f-n emellanåt!

   Radera