16 oktober 2012

Stundtals även fritid

Undertecknad i soffläge i hytten

KAJPLATS 23-SEMBAWANG SHIPYARD, SINGAPORE
2012-10-16, kl 16:00 svensk tid


Även om det blir långa dagar på kontoret och på allsköns platser runt om i fartyget så försöker jag alltid runda av kvällarna med nån timma i soffan tillsammans med laptopen, paddan eller något analogt läsbart. Ett skönt sätt att varva ner lite innan det är dags att kvejla ner sig i gondolen. Tänkte visa lite mer bilder från mitt ombord-gemak i nästa inlägg.

I söndags kväll tog jag mig i alla fall iland för första gången här i Singapore och tog en liten promenad och lite mat i sällskap med Martin. Just här i krokarna av varvet, som för övrigt är stort och fullbelagt, finns mest bara hyreshus men ett shoppingcenter har man klämt in för att ge köpsugna sjömän möjlighet att konsumera. Inga stora inköp blev det utan bara lite smakprov från det lokala köket. Vi tänkte försöka komma iland några stycken senare i veckan för att ta oss in till själva staden Singapore och se vad den har att erbjuda.

I lördags stävade NORMANDY ut på sin sista seglats, enligt uppgift till Alang för upphuggning, men hon ersattes genast av ett fartyg som dockade ut ur ena dockan och förhalade till kajplats. Strax efter gick det fartyg som legat bredvid oss och även hon ersattes raskt av ett fartyg som dockat ut ur den andra dockan. Så det är febril aktivitet här på Sembawang Shipyard.

6 kommentarer:

 1. Är det ett stort fönster bakom dig för det heter väl inte ventil??

  Mässkalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämmer bra, det är ett stort fönster...ventil vill heller inte jag kalla det när det är av den digniteten :)

   Radera
 2. Nautiska sällskapet17 oktober 2012 08:40

  Hej

  Du får gärna visa några bilder från maskin, båtens hjärta, också -- och gärna med lite fakta om huvudmaskin/er och hjälpkärror.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena grabbar! Jag ska försöka bringa lite klarhet i detta också men just nu är väl det den avdelningen som är mest kaotisk med tanke på att en av huvudmaskinerna ska bytas ut. En hel del spännande arrangemang kring detta och tyvärr missar jag själva "utplockningen" eftersom jag hunnit åka hem innan vi går in i docken.

   Radera
 3. Hej, har med stort intresse läst din blogg under senaste året - mycket intressant för en landkrabba att få ta del av livet som yrkesman till sjöss! Välskrivet !

  Keep on writing please! :-)

  mvh,
  Tommy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skojigt Tommy! Jag kommer fortsätta det lovar jag :)

   Radera