20 november 2012

Snart kursdags

Ny vecka i ledighetens tecken har tagit sin början och jag hoppas att få min nya iPhone 5 levererad den här veckan. Nog så spännande med andra ord. I helgen som gick firade vi min födelsedag med god tårta och för de långväga gästerna avslutades dagen med lite Pizza innan färdtjänsten tog dem norröver igen.

Sitter just nu och överväger om jag ska ta mig ner till gymmet eller inte. Det skulle sannerligen behövas så jag får göra ett försök och se om det är fullsmockat med folk eller inte. Alltid skönt att träna på förmiddagarna annars eftersom det brukar vara lite mindre beläggning då.

Nästa vecka kommer att spenderas i Holland och närmare bestämt i Almere utanför Amsterdam där det finns ett företag vid namn CSMART som tillhandahåller utbildningar av olika slag. För min och mina kollegors del blir det kurs och simulatorövningar för att möta de nya krav på certifikat för hantering av elektroniska sjökort (ECDIS) som träder i kraft inom kort.

Bland födelsedagspresenterna fanns bland annat ett ordentligt kamerastativ så jag hoppas kunna komma ut lite och ta några fina bilder framöver.

2 kommentarer:

  1. Kul med nya krav, gäller det alla fartyg eller bara paxfartyg?

    SvaraRadera
  2. Det gäller alla fartyg i och med att ECDIS blir obligatoriskt. I de nya STCW Manila-reglerna kommer också kravet på utbildning och om jag förstått det rätt ska alla däcksbefäl ha certifikatet. Dock en övergångsperiod till och med 2018 så det är nog gott om tid.

    SvaraRadera