29 december 2012

Kryssandet börjat på allvar

First Officer Jönsson iförd kvällsuniform på den nya bryggan

CRUISE TO NOWHERE, MALACCA STRAIT
2012-12-29, kl 16:20 svensk tid


Stressiga dagar fortfarande, jag tänker varje kväll att jag ska sätta mig och skriva några rader men så kommer det alltid något emellan. Ni får ha tålamod så hoppas jag få igång bloggverksamheten på allvar snart igen.

Nu går det inte längre att bara hoppa i overallen när man vaknar utan morgonrutinen tar lite längre tid när man ska klä på sig uniformen och göra sig respektabel innan man drar igång.

Vi har nu genomfört både provtur och vår första kryssning med passagerare ombord. Det var spännande att anlöpa Singapore Cruise Center för första gången och på inköraren bestod bryggteamet som vanligt av en Pilot (jag), en Co-Pilot (Kapten), en i Jump seat (Staff Captain), lokal Singapore lots samt Utkik. Vem som gör vad varier men just denna gång, och även vid ankomst, var det jag som var Pilot. Bryggutrustningen fungerar på det hela taget bra även om man alltid upptäcker justeringar och funktioner som behöver ses över när man har gjort så pass stora förändringar i utrustnignen. Consilium som leverantör är också ny för Star Cruises så det finns ingen som har någon tidigare erfarnhet av just de här apparaterna.

Igår låg vi sida vid sida med SUPERSTAR VIRGO och då tittade det över en gammal klasskompis, Dimitri, som är Safety Manager på Virgo. Det är ett helt gäng gamla klasskamrater som jobbar i Star Cruises nu och fler ryktas det vara på gång.

En kryssning över natten har redan gjorts och vid lunch idag kom vi in till Singapore igen för att ladda om för en ny kryssning, den här gången lite längre (42-timmars) men också den här utan någon speciell destination utan vi tuffar runt i Singapore Strait/Malacca Strait allt medan passagerarna spenderar pengar i Casinot.

1 kommentar: