25 december 2012

Provtur


KAJPLATS 10-SEMBAWANG SHIPYARD, SINGAPORE
2012-12-25, kl 17:30 svensk tid


Då är dagen kommen när det dags att få lite annan utsikt utanför bryggventilerna. Inte bara det utan också faktiskt få komma ut och röra på oss lite. Det är inte ont om motion här, det är inte det jag menar för det är ett väldans travande fram och tillbaka över däcken om dagarna, utan jag syftar till att få lite framdrivning och komma ut i sjön igen.

Febril aktivitet med att lasta av alla arbetscontainrar tillhörande allsköns kontraktorer samt göra oss av med dessa ofantliga mängder sopor som genereras varje dag. I spåren av dessa aktiviteter sker såklart omfattande vaskning och touch up av färg runt om i fartyget för att göra damen redo att ta emot sina första gäster på fredag.

I dag var jag ner och provade ut uniform och epauletterna kvitterades ut, något hade gått snett i leveransen så just mina axelklaffar saknades. Det åtgärdas förhoppningsvis på fredag när vi kommer att ligga tillsammans med systerfartyget SuperStar Virgo vid kryssningsterminalen i Singapore. Det börjar även införas normala rutiner varteftersom och från och med i morgon får vi en officersmäss att tillgå också.

Klockan har passerat midnatt här i Singapore och det är dags att krypa till kojs för att få några timmars sömn innan en ny dag i Star Cruises tjänst tar sin början.

God fortsättning!

2 kommentarer:

  1. Får på. nautiska sällskapets vägnar önska god fortsättning, och kul att det börjat röra på sig! För att du ska få lite julstämning så får vi meddela att from 22 dec så är det isrestriktioner på 2000 dwt isklass 2 , eller 1c på 1300 wwt, på mälaren. Fast is på blacken och galten, granfjärden! Sen öppet vatten! Ha det!

    SvaraRadera
  2. hi, looking forward to your cruise ship arrival in Singapore Cruise Centre together with Superstar Virgo.

    from http://facebook.com/cruise.asia

    SvaraRadera