10 december 2012

Utematch i Gävle

Undertecknad möter Brynäs-tigern på Gävlebocken Arena
Det var mäktigt att få vara med på årets utomhusmatch i hockeyns elitserie som i år arrangerades i Gävle. Ute på parkeringen utanför Läkerol Arena hade man byggt upp en stor uterink och under namnet Gävlebocken Arena tog man emot 15 009 personer som fick se Brynäs besegra Timrå med 3-0.

Före matchen var vi inne i Läkerol Arena och värmde oss eftersom kvicksilvret visade -14 grader och även om vi hade klätt oss väl kunde man misstänkta att framför allt fötterna skulle få en sval tillvaro ute på läktaren. Mycket riktigt var det också tårna som antog isbitsliknande karaktär stundtals. Underhållningen på isen med "Dansa Pausa"-gänget och lokala dansare gjorde allt för att vi skulle hålla värmen. Innan avkast drog man av ett häftigt fyrverkeri som lyste upp den stjärnklara och iskalla decemberkvällen. En häftig inramning av Brynäs 100-årsfirande.

Rent ishockeymässigt var det bara första perioden som höll någon högre klass men det var riktigt kul att Robin Rahm fick hålla nollan för första gången i Brynäströjan kvällen till ära.

Innan vi satte kurs hem mot Köping igen passerades McDonalds i Valbo Köpcentrum och där var man inte riktigt förberedd på den anstormning av hungriga hockeysupportrar som uppstod. Kanske nånting att ta med sig till nästa gång.

Sista ledighetsveckan som sagt, på söndag sätter jag mig på en KLM-plåtkråka ner till Amsterdam för vidare transport till Singapore och Sembawang Shipyard.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar