29 januari 2013

Nästa Vietnamesiska brygga avklarad

Bloggaren på kontoret. Foto: Benny Magnusson

PÅ RESA MOT HONG KONG
2013-01-29, kl 15:25 svensk tid


Vi har avverkat ett par nya hamnar sedan sist och mest spännande var utan tvekan färden uppför Saigon River till Ho Chi Minh City (fd Saigon). Stundtals riktigt smalt och krokigt och med en hel del trafik. Väl till kaj vankades det överliggare men den hann jag inte utnyttja i någon större utsträckning utan tog några steg på kajen direkt efter ankomst och återvände sen upp till kontoret för att jobba vidare. Det verkade i alla fall som att det var ett uppskattat besök såväl bland besättning som bland passagerare.

Utsikt från bryggvingen
Dagens destination var Nha Trang på Vietnams ostkust, ett ganska mysigt ställe med full ruljans nere på kajen med lokala handlare och turistfällor. Byn som bredde ut sig på höjden och även bakom berget gav ett rofyllt och behagligt intryck. Fin strand, en linbana över till en närliggande ö, restauranger och fina byggnader. Kajen var lite kort så akterändorna var fastkrokade i en förtöjningsboj men det är ju också tjusningen med att den här båten inte är alltför stor, man kommer in till en hel del intressanta ställen.

Nästa brygga är dock lite större igen och lyssnar till namnet Hong Kong. Vi förtöjer vid Ocean Terminal på torsdag vid lunchtid, stannar några timmar och fortsätter framåt kvällen mot Hainan Island (Kinas Hawaii även kallat) där Sanya ligger. Sanya blir vår bas för kommande två månader.

Nu en snabb dusch och sedan bryggvakt. På återskrivande!

2 kommentarer:

 1. Hej Pontus!

  Linn heter jag,27 år och jobbar som brandman i Linköping. Jag är väldigt intresserad av att få jobba på kryssningsfartyg,har en arbetskamrat på brandkåren som just fått jobb som safety officer. Jag innehar Heta arbeten och akhutsjukvårds utbildning.Även badvakt. Positiv och problemlösande tjej som arbetar hårt och gärna!
  Tänkte höra med dig om du vet någon tjänst som skulle kunna passa en sån som mig.

  Med vänlig hälsning Linn Häggquist

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linn!

   Kul att du är intresserad av att jobba ombord. Skicka dina kontaktdetaljer till mig på pontus@pontos.se så ska jag vidarebefordra dessa tillsammans med ditt inlägg ovan till vår personalansvarige.

   Trevlig helg!

   Radera