26 januari 2013

Nordvart mot Vietnam

SUPERSTAR VIRGO till kaj i Singapore

SYDKINESISKA SJÖN
2013-01-26, kl 15:20 svensk tid


Så är vi ute på en lite längre sjöresa för en gångs skull. Full fart mot Vietnam och Ho Chi Minh-staden och vi tar lots i morgon klockan 13:30 skeppstid. För ovanlighetens skull är majoriteten av passagerarna från Australien och de klev ombord igår kväll i Singapore för att njuta av livet till sjöss ombord i Gemini.

Rent navigations- och manövreringsmässigt är den här kryssningen också en utmaning, mycket trafik vid avgång Singapore igår kväll och färden uppför Saigon River ser vi fram emot. Floden ringlar sig fram genom Mangroven och en hel del skarpa girar ser det ut att bjudas på. Vi spenderar sedan natten i Ho Chi Minh innan vi tar oss tillbaka ner till lotsplatsen samma väg vi kom.

Igår i Singapore passade jag och Safety Officer Lasse på att sticka till IKEA för att inhandla lite grejer som saknas för färdigställande av möblemanget på bryggan och i Safety Office. Vi var inte ensamma på IKEA denna fredagseftermiddag men lite köttbullar slängde vi i oss innan vi hastade tillbaka ombord. SuperStar Virgo låg inne när vi kom och eftersom jag inte hade inköraren passade jag på att knäppa några bilder på "flaggskeppet".

Nu dags för tre timmar vakt på bryggan innan det blir kväll här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar