03 januari 2013

Nytt år nya kryssningar

Linbanan över Cruise Bay till Sentosa

INTERNATIONAL CRUISE TERMINAL - PENANG, MALAYSIA
2013-01-03, kl 16:20 svensk tid


Mycket spännande dagar har det varit på det senaste. Vi avslutade vår korta sejour i Singapore med en nyårskryssning som var fullbelagd. Ett utmanade test för den från varvet nyss utkomna damen. Nyårsnatten var lugn och själv bäddade jag ner mig strax före tolvslaget och låg sedan och inväntade det nya året. När mobiltelefonens klocka slog om till 00:00 stängde jag av och släckte kojlampan. Tidig morgon väntade för inköraren till Singapore.

Vi gjorde sedan en så kallad Relocation Cruise och det var från början tänkt att vi inte skulle ha några passagerare men tydligen hade ett finskt par på smekmånad fått tag på ett par biljetter. Så de var de enda passagerarna ombord på resan från Singapore till Penang och med nästan 1100 besättningsmedlemmar ombord fick de såklart full service. Vår befälhavare är även han finsk så det blev middag vid kaptensbordet för det nygifta paret. Sen hade ledningen anordnat show och middag för besättningen för att visa sin uppskattning och det hela avslutades med ett jättedisco uppe på soldäck. En riktigt trevlig kväll och säkert en kul upplevelse för våra 2 passagerare också!

Nu har vi tagit över efter SuperStar Libra som gått på varv och gör kasinokryssningar från Penang i Malaysia. Full fart med fortsatta arbeten för att göra klart de saker som blivit kvar efter varvet. Jag hoppas dock kunna komma iland i morgon för att köpa lite internetuppkoppling. På söndag drar vi mot Phuket och Krabi, en lite längre kryssning alltså innan vi återvänder till Penang.

2 kommentarer:

  1. Uniformen är väl ok, men när får vi se den finska kaptenen i en BRYNÄSTRÖJA?

    Christer Sjöö

    SvaraRadera
  2. Ja det är frågan det Christer. Jag ska jobba på det :)

    SvaraRadera