07 januari 2013

Tendring i Patong Bay

SuperStar Gemini sedd från tenderbåt 18

TILL ANKARS I PATONG BAY - PHUKET, THAILAND
2013-01-07, kl 13:10 svensk tid


Efter ett par kryssningar in och ut från Penang har vi nu tagit oss nordvart ett stycke och ankrat i Patong Bay i Phuket-området. Thailand bjuder på strålande väder idag och förhoppingsvis har passagerarna haft en trevlig dag iland. Vi använder oss av lokala tenderbåtar för transport av passagerare och besättnineg fram och tillbaka mellan stranden och fartyget. För övnings skull har vi dock sjösatt våra egna båtar och tränat besättningen i manövrering och hantering av all utrustning som används i samband med tendring.

De två tvillingarna på bogen
Jag tog också tillfället i akt att följa med ut på en tur i sällskap med en av fartygets fotografer. På så sätt fick jag möjlighet att själv knäppa ett par bilder på Gemini i sitt rätta element. Några av dessa bilder kan beskådas i detta inlägg såklart. Vi hivar ankaret i natt vid 01-tiden och tuffar bort mot Krabi där vi släpper draggen i morgon för ytterligare utflykter iland för våra passagerare. Sen drar vi oss ner mot Penang igen för lite kvällskryssningar.

Maten har blivit mycket bättre nu än under tiden på varv och till min stora förtjusning (och förtret) har även bagariet kommit igång ordentligt med allsköns goda bakverk till kaffet. I övrigt fortsätter arbetet med att få allt i tipptopp-skick och återställt efter de långa månaderna på varvet i Sembawang.

Skymning i Patong Bay

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar