11 januari 2013

Utbud i båten

Lugnt och stilla i shoppingen för stunden

VÄSTER OM PULAU PINANG, MALAYSIA
2013-01-11, kl 17:15 svensk tid


Passagerarsjöfarten har visat sig från sin bästa sida än så länge. Gästerna sköter sig och jag har faktiskt tagit som en liten tradition att försöka komma ut en sväng i båten på kvällarna efter vakten för att titta lite . Det finns allid en mängd frågor att besvara och en hel del poserande för fotografering blir också aktuellt. Tänk nått sånt var det aldrig tal om i TransFighter, fast å andra sidan finns det inte så gott om pappersrullar i det här fartyget istället (förutom toapapper då möjligen). Det finns fördelar och nackdelar med allt men det är skoj att ha fått möjligheten att prova på en lite annan typ av shipping också.

Bryggan strax före avgång Penang
På väg ner från Thailand anordnades visningar på bryggan och undertecknad berättade lite om hur det fungerar när vi kör och vad vi har för utrustning till hands. Majoriteten i dessa grupper bestod av journalister av olika svar så det blev också ett framträdande i Malaysisk TV. Har dock inte sett inslaget men får väl hoppas att det blev okej. Vanliga frågor man får är hur fort vi kan köra, hur lång utbildning man behöver ha och om kapten är på bryggan hela tiden eller om han får vila nån gång också.

Taxfree-konceptet
Kasinodelen har alltid varit grundpelaren i Star Cruises verksamhet men i och med SuperStar Gemini, internt känd som SSG, har man provat ett koncept som också innehåller en del shopping. I taxfreebutiken, China Duty Free Shopping, kan man handla både godis, parfym, klockor, väskor och annat smått och gott. Det kanske inte är huvudattraktionen på Cruise To Nowhere men under destinationskryssningen till Thailand var det enligt uppgift full kommers på däck 9.

Igår passade vi även på att besöka en av fartygets restauranger, Blue Lagoon, innan avgång och intog allehanda kinesiska och västerländska rätter. Självklart avslutades det hela med glass så som sig bör!

Nu är det dags att dra sig tillbaka till hytten för lite sömnn och i morgon kommer ett annat kryssningsfartyg, AIDA DIVA, att göra oss sällskap vid International Cruise Terminal i Penang och det blir då andra gången våra vägar möts under den här törnen eftersom vi låg jämte varandra i Singapore i början på vårt kryssande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar