10 februari 2013

Chinese New Year

Traditionsenlig Lejondans under nyårsfirande

PÅ RESA NORDVÄSTVART UTANFÖR HAINAN, KINA
2013-02-10, kl 16:35 svensk tid


Gott Nytt År får jag säga, för andra gången i år dessutom. Det firas just nu Chinese New Year och liksom "vårt" nyår så firas det för min del in ombord i ett fartyg. Fast istället för Newfoundland och Corner Brook i meterdjup snö och minusgrader glider jag in i Ormens år iförd kortärmad skjorta och epoletter med många plusgrader utanför bryggfönstren. Traditionsenligt firande bjöds det på med Lejondans och apelsiner som ska bringa lycka och välstånd till oss alla. Firandet inleddes i terminalen men där kunde jag inte närvara, istället stod jag förväntansfullt och laddad på bryggan när ett ambulerande Lejon kom upp för en kort visit innan han drog vidare till nästa ställe i båten. Kul att ha varit med om i alla fall, det är en stor happening här nere.

Detta får bli den här törnens sista inlägg eftersom jag snart tar mitt pick och pack i rikting Svedala och förhoppningsvis lite snö, jag längtar faktiskt efter en fin vinterdag. Jag drar dessutom mot fjällen redan till helgen som kommer så jag hoppas på gott väder i Vemdalstrakten. Värme och sol i all ära men man tröttnar även på det och Sverige är faktiskt lysande på det viset att vi får uppleva många sorters väder under ett år. Förvisso var det kallt i Halong Bay senast, "bara" 15 plusgrader, så man gick omkring och frös lite nästan. Vi återvänder dit i morgon och återstår att se om vi får sällskap av något annat kryssningsfartyg. Under fredagens tendring låg vi ankrade bredvid COSTA VICTORIA som även hon tendrade förväntansfulla passagerare mot land.

Tack för den här svängen och på återhörande när jag landat hemma i Sverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar