07 februari 2013

I James Bonds fotspår

Dags att ta hem ankaret och sätta kurs mot Sanya

UTANFÖR VIETNAM I RIKTNING SANYA
2013-02-07, kl 16:15 svensk tid


Idag besökte vi nästa begivenhet i Vietnam, nämligen Ha Long Bay, i norra Vietnam. Tyvärr var inköraren lite disig och regnbetonad men sceneriet med alla "sockertoppar" i form av kalkstensöar som reste sig ur havet vögde med råge upp det trista vädret. Läser man på Wikipedia om Ha Long-bukten står där att den består av ett tätt nätverk av 1 969 monolitiska kalkstensöar, upptogs på UNESCO's världsarvslista 1994 och är en av Vietnams populäraste turistdestinationer. Det vietnamesiska namnet VINH HA LONG betyder "den nedstigande drakens bukt" och 1997 spelade man också in Bond-rullen "Tomorrow Never Dies" här.

Ha Long, Vietnam
Vi låg ankrade utanför själva staden Ha Long och tendrade passagerare till och från fartyget hela dagen. Många valde också att åka med på någon av de rundtursbåtar som plockade upp passagerare direkt vid fartyget och sedan släppte iland dem för lite shopping innan återkomst till "moderskeppet" SUPERSTAR GEMINI.

I morgon stundar Sanya i Kina igen där vi gör en turnaround på sex timmar innan kosan styrs mot Ha Long igen. Snart är det ju Chinese New Year också vilket såklart firas med pompa och ståt, hoppas kunna få någon bild från festligheterna ombord på söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar