01 februari 2013

Mötte systern i Sanya

Avgång Hong Kong igår

SANYA CRUISE TERMINAL, KINA
2013-02-01, kl 15:25 svensk tid


Nu passerar vi bryggorna i raketfart och har hunnit med att avverka ett snabbt besök i Hong Kong samt tidigare idag knyta fast i kinesiska Sanya. På vägen mot lotsplatsen mötte vi vår snudd på identiska syster SUPERSTAR AQUARIUS i solskenet och hon går nu till Hong Kong på varv medan vi håller ställningarna här på Sanya-traden i hennes bortavaro.

STAR PISCES (ex-KALYPSO)
Hong Kong bjöd på en häftig insegling via Lamma Channel väster om själva Hong Kong-ön. Vi fick vänta lite på lots eftersom det var mycket trafik kring lotsplatsen. En hel del trafik av storleken mindre, men för all del till viss del snabbare, bjöds det på när vi väl kommit in och rundat Green Island. Norra kajen vid Ocean Terminal var öronmärkt för oss och på den södra motsvarigheten låg ännu ett av Star Cruises fartyg, STAR PISCES, och nu har jag fått se alla fartyg i rederiets nuvarande flotta, sånär som på ett, MEGASTAR TAURUS, som fortfarande ligger upplagd i djungeln. Ett kort men intensivt uppehåll i Hong Kong som sagt men vid avgången passade jag på att ta fram kameran och knäppa några bilder. Vi kommer tillbaka till Hong Kong om några dagar och då blir vi liggande över natten, kanske ges det möjlighet att få se lite mer av stan då.

På resan från Hong Kong ner till Sanya har vi haft hela Star-direktionen ombord för att bekanta sig lite mer med nytillskottet i Superstjärnefamiljen och i morgon står Da Nang i Vietnam på schemat. Där mönstrar en gammal klasskamrat från Sjöfartshögskolan i Kalmar på. Lars heter han och ska lösa av andre styrman Lars här ombord, mycket smidigt för alla scheman eftersom jag inte behöver ändra några namn! Ska bli kul att träffas igen i alla fall eftersom vi inte setts sen examen.

Detta var för övrigt inlägg nummer 700 sedan första tangent-tryckningarna i bloggvärlden.

6 kommentarer:

 1. Väntar på nästa 700 o grattis till en bra blogg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Ja jag har inga planer att ge upp så fler är att vänta :)

   Radera
 2. Hälsa mister Lars Dahl från en kollega sen Stena tiden,ha en bra semester.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hälsningen framförd. Tackar så hjärtligt!

   Radera
 3. Kalypso... där jobbade jag som matros och vikarierande båtsman när vi hämtade den som ny från Wärtsilä.. jobbade aldrig på denna i Asien dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Det verkar vara en fin båt fortfarande som hålls efter väl av besättningen ombord!

   Radera