31 mars 2013

Påskrapport från Mälardalen

Rådhuset i Västervik
Min gamla skola i Kalmar
Jag var ner till Västervik och besökte sjökapten Pantzarfelt som är en god vän från tiden i skolan i Kalmar tillika Safety Manager i SuperStar Libra. Vi pratade studieminnen, Star Cruises-skrönor och svingade några bägare. Resan fortsatte sen ner till Lindsdal utanför Kalmar där sjökapten Thomas Rundberg bor. Här stannade jag två nätter för lite whisky-provning och datoraffärer. Thomas skulle inhandla ny dator och jag assisterade med mina kunskaper i ämnet och såg till att speleverket kom igång innan jag åkte hem. Vi strålade också samman med en före detta styrman på TransFighter, Martin, för en fika och ännu fler sjörövarhistorier.

Kalmar Slott
Påsken lider mot sitt slut och det har varit en helg med mycket familjetid. I torsdags kom jag hem från min Smålandstripp runt 14-tiden och sen var det bara att ladda om för en middag nere hos föräldrarna på Malmön där också mormor Ingrid, båda systrarna och Amir deltog. Trevligt som vanligt och Tilda som är så snäll skjutsade hem mig och Mormor på natten. Långfredagen bestod av städning och matlagning eftersom jag bjudit över mamma, pappa och syrrorna på lite mat och vin. Påskafton var det åter dags att styra ner mot Malmön för påskmiddag och nu hade morfar också hittat ner från Borlänge med hjälp av Riksfärdtjänsten. Återigen trevligt men med så mycket god mat och så mycket gott godis blir man lätt lite bukstinn.

Nu har jag landat i soffan framför hockeyn och tar det bara lugnt efter en helg med full fart. Alla mina Tradera-objekt blev sålda och min premiär på den sidan får anses lyckad. Paket har packats och skickats iväg till respektive glad auktionsvinnare. ag är just nu ganska loj eftersom pappa och jag var upp till sommarstugan och röjde sly ute i vassen, bäst att passa på så länge isen ligger. Dags att snygga till omgivningarna eftersom försäljning stundar. Mycket sly fanns det.

Påmönstringsbiljetterna har landat och jag flyger mot Sydkorea på lördag för att spendera en natt på hotell innan SuperStar Gemini anländer till Busan och avlösning sker. David åker hem på välförtjänt ledighet och jag tar över stafettpinnen nu när vi med Shanghai som bas ska kryssa till Sydkorea och Taiwan. Spännande tider med tanke på att Nordkoreas ledare verkar vara på krigsstigen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar