30 april 2013

Ett första besök i Taiwan

Mr PIZZA to the station

SHANGHAI INTERNATIONAL CRUISE TERMINAL, KINA
2013-04-30, kl 17:30 svensk tid


Keelung, Taiwan
Då har det första besöket i Taiwan avverkats och framför allt Keelung var en trevlig bekantskap där kryssningsterminalen verkligen låg mitt inne i stan och det var gångavstånd till allt. Så till och med jag vågade mig iland på törnens första shore leave. Staff Captain Nosse och jag passade på att botanisera bland billig elektronik och det blev även ett besök i en sjömansbutik där de sålde allehanda tingestar som en sjöman kan behöva. Ja och så en hel del som man förmodligen inte alls egentligen behöver också.

Det var ett utmärkt tillfälle att prova den nya utombordaren på målarflotten, vilket skedde med gott resultat. Skönt att det ges möjlighet att snygga upp utsidan med jämna mellanrum, det är inte alla hamnar på den här traden som tillåter det. Efter detta blev det "Mr PIZZA to the station" som är ett snillrikt kod-ord för pizza-träff på kajen. Hela däcksgänget inklusive Kliniken, Security och Personal-sektionen samlades under en halvtimma och avnjöt delikata pizza-slicar från den lokala pizzabagaren.

Nu är vi åter i Shanghai men det är alltid något som försenas när det handlar om Shanghai. Väldigt känslig hamn för både vind och dimma och just nu råder dim-säsong som allra bäst, vilket alltså inte direkt främjar den som vill bedriva tidtabellsenlig kryssningsfart på hamnen. Igår kväll skulle vi ta lots men hamnen var stängd på grund av obefintlig sikt så det blev att ankra i väntan på bättre tider. Dessa tider kom på förmiddagen idag när vi kunde dra oss mot lotsplatsen igen. Det var vi dock inte ensamma om eftersom det är en väldigt trafikerad hamn, så det gick i krypfart (eller vad det nu kan tänkas ha för motsvarighet på sjön). Till sist kunde vi förtöja om än 12 timmar försenade. Så en snabb turn-around är ett måste, 900 passagerare ska av och nästan 1300 ska på, hytter ska städas, färskvatten ska bunkras, bagage ska lossas och lastas, sopor ska slängas och båten ska tankas. Full rulle alltså och avgång är satt till midnatt (om en liten stund), nästa stopp blir Busan på torsdag.

Trevlig Valborg önskar jag er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar