26 april 2013

På väg sydvart mot Taiwan

Favoriten "Lucky Star"

EAST CHINA SEA, SYDVART MOT TAIWAN
2013-04-26, kl 16:00 svensk tid


Efter vårt pit-stopp i Shanghai har vi nu kommit igång med verksamheten som vanligt igen. Överliggarna i Shanghai gav tillfälle till touch-up på utsidan vilket verkligen behövdes. På en dam av den lite äldre sorten, som denna, är rostrinningar aldrig långt borta. Så det gäller att hålla efter ordentligt för att bevara det bländvita "leende" som ska möta varje förväntansfull gäst när de skådar det ståtliga fartyget liggandes vid kaj i väntan på nya äventyr.

Vi avgick Shanghai vid 19:30-tiden lokal tid igår kväll och tog oss ut den långa sträckan mot öppna havet och har under dagen kryssat fram i bästa slalomstil mellan alla fiskebåtar som tagit tillfället i akt att skörda havets frukter denna strålande vårdag i East China Sea. Vårt mål till att börja med är Keelung, Taiwan, och det är en rätt unik kryssning på så sätt att vi som första fartyg fått tillåtelse att gå direkt från Kinesiska fastlandet till Taiwan utan att först göra ett stopp i Japan eller Korea. Reglerna har annars varit att man måste ut ur landet innan man får gå till Taiwan, inga direktförbindelser har varit aktuella. Så lyssnar man tillräckligt noga kan man höra historiens vingslag bortom horisonten.

Dagens blogginlägg fick illustreras av favoritglassen, Lucky Star, som serveras i Blue Lagoon dit vi gärna går och avnjuter en god lunch i gott sällskap. Glass är en solklar avslutning på en sådan sittning om än kanske lite för ofta ;)

På återskrivande med förhoppningen om att kunna visa några fina bilder från Keelung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar