10 april 2013

Turist för en dag i Sydkorea

Utsikt från Commodore Hotel i Busan strax innan sängdax

PÅ UTGÅENDE FRÅN SHANGHAI, KINA
2013-04-10, kl 18:00 svensk tid


Commodore Hotel, Busan
Sådär ja då har jag kommit ombord i SuperStar Gemini igen efter en ganska lång påmönstringsresa som innebar en hel dags turistande i Sydkorea. Ja eller i alla fall den delen av dagen som jag inte sov bort. Jag började min resa på lördagsmorgonen med beskedet att fartyget inte kunnat komma in till Shanghai som tänkt på grund av blåst vilket ledde till att Busan, den hamn jag skulle mönstra på i, hade strukits från turlistan den här svängen. Detta innebar ingen förändring för min del initialt men avslutningen blev något annorlunda. För när jag på söndagseftermiddagen landade i Busan så mötte agenten upp mig och transporterade mig till ett hotell inne i stan, där skulle jag spendera natten och en stor del av måndagen innan flyget mot Cheju skulle gå på kvällen. Så jag passade på att sova ut riktigt ordentligt efter den långa flygresan över Sibirien, Mongoliet och Kina för att sen bege mig ut på stan för lite sightseeing. Eftersom jag lyckades glömma necessären hemma fick det bli en hel del sökande efter allehanda toalettartiklar. Herrparfym blev dock en för svår nöt att knäcka i det shopping-Mecka jag ändå hamnat i så jag får söka det här ombord istället.

Måndag kväll var det alltså dags för transport via flygmaskin till en ö söder om Korea (tillhöra Korea dock) där Cheju ligger och vid det här laget hade också kapten Luuka och Reefer Engineer Mats anslutit och denna nyblivna trio kvarterades in på ett mycket trevligt hotell i Cheju där vi övernattade innan det var dags att mönstra på Gemini som på tisdagsmorgonen kom in i Chejus hamn.

Carrie och Tina vid ankomst Shanghai
Nu har vi både hunnit lämna Cheju, ankomma Shanghai och faktiskt avgå Shanghai igen innan detta blogginlägg skrivs och det var en spännande tur upp till Shanghai med livlig trafik och många krökar att runda innan ankomst till kryssnningsterminalen som ligger en bra bit in i de centrala delarna av Shanghai. Ytterligare en ståtlig skyline att redovisa vid senare tillfälle.

2 kommentarer:

 1. Commodore hotel i all ära (bodde där i slutet av 90 talet), men försök få boende nere i Haeundae, typ på Novotel eller närliggande.
  Annars ligger denna stadsdel & 2 km långa sandstrand bara en 20 min taxi resa, väl värt besväret!!
  Tack för en bra blogg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar för tipset. Värt att tänka på om det blir fler påmönstringar i Busan!!

   Radera