11 maj 2013

Åter på väg mot Shanghai

Maskinister, Nautiker, Brandman och Polis ute på middag

20 SJÖMIL NORR OM TAIWAN
2013-05-11, kl 16:10 svensk tid


Snart Shanghai igen
Efter alla festligheter med invigningar, födelsedagskalas och andra högtider återgår livet ombord till den ordinarie lunken. Cross-Strait Cruise för tillfället vilket betyder Taiwan och vi avgick under kvällen från Keelung där vi legat under dagen. Regn, regn och åter regn kan på ett korrekt sätt beskriva dagen, vilket såklart inte en 1:e styrman ser som postivt eftersom inget målande kan utföras.

För att, för en stund, återknyta till kapitlet festligheter kan nämnas att en skara välklädda befäl styrde fotstegen mot fartygets mest exklusiva restaurang, Taipan, häromkvällen. Detta som en avskedsmiddag eftersom vi idag i Keelung bytte en del folk. Staff Captain Nosse och Safety Manager Kalle lämnade fartyget för en tids ledighet och deras avlösare Martin och Niclas har tagit över. Middagen i Taipan bestod av allehanda kinesiska delikatesser såsomm Majonäsräkor och Sweet 'n Sour Pork, riktigt mumsigt och det var nästan så att knapparna i uniformskavajen sköt iväg likt projektiler när magen stod i fyra hörn så bukskinnet blånade. Mätta och belåtna alltså, vilket bilden ovan förhoppningsvis beskriver.

Nu är det Shanghai vi siktar på igen och därefter Sydkorea igen men bara Busan denna resa. Idag lämnade jag in avmönstrings-notfieringen och väntar nu med spänning på flygbokning. Avmönstring om mindre än en månad och då hoppas jag Sverige bjuder på sommarväder!

1 kommentar:

  1. Nautiska sällskapet14 maj 2013 08:29

    Hej
    Ni ser utan tvekan rätt välnärda ut -- ingen risk för skörbjugg där inte. På vår tid var det kärvare: hårdsaltat fläsk, stenhårda skeppsskorpor och unket vatten i flera måander i sträck, inte ens banana split. Det var tider det!

    SvaraRadera