18 maj 2013

Inga missiler i sikte!

Safety Officer Lasse firar födelsedag

PÅ VÄG MOT CHEJU, SYDKOREA
2013-05-18, kl 16:30 svensk tid


Lasse i shoppingtagen
Födelsedagar firas såklart ståndsmässigt ombord och med så mycket folk i besättningen finns det alltid nån som fyller år. På däcksavdelningen var det häromdagen Safety Officer Lasses tur att firas och det med god tårta i trevlig sällskap uppe på Bryggan. Några dagar innan hade han varit ute och shoppat lite (som kan ses på bilden till höger) och fått med sig en Safety-sekreterare i påsen :)

Däck 7, eller Båtdäck som vi också kallar det, är det däck där samling vid livbåtarna sker, därmed löper däcket runt hela fartyget och utgör en utomordentlig joggingrunda, vilket jag också skrev i föregående inlägg. Det har nu blivit lite av en tradition att vi är några stycken som på sjödagarna lunkar runt på däck ett tag. Ett skönt avbrott i arbetet med rikliga mängder frisk luft såväl som motion. Det kan man väl inte få för mycket av eller vad säger ni? Det drar ju dessutom ihop sig till syrrans bröllop och då gäller det att komma i uniformen igen så det är bästa att kämpa vidare på den inslagna vägen.

Jag läste att Nordkorea fyrat av några missiler ut i Japanska sjön idag, militärövning heter det visst. Nån blev väl förbannad för att USS NIMITZ var i Busan häromdagen och ville visa sig på styva linan. Hoppas bara att linan slaknar snart så det inte blir nått trubbel med avmönstringen.

Trevlig helg önskas här ifrån ett av spöregn väl avfärskat kryssningsfartyg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar