22 maj 2013

Ny hamn på Shanghai-traden

Guni och Guki hälsar välkomna till Yeosu

PÅ RESA MELLAN YEOSU OCH CHEJU, SYDKOREA
2013-05-22, kl 16:30 svensk tid


Idag var det dags för en ny brygga att knytas fast vid. Yeosu på Sydkoreanska fastlandet marknadsfördes på stora banderoller som "One of the world's four most scenic ports", visst var naturen vacker men jag undrar ändå vilka de andra tre hamnarna är och vem som stått för bedömningen. Maskotarna "Guni" och "Guki" hälsade i alla fall oss välkomna tillsammans med en koreansk marschorkester i pippigul mundering. Alltid spännande att komma till nya hamnar.

Kanonväder har det varit idag dessutom och det har kunnat uträttas en hel del ute på däck. Nu hoppas vi på ytterligare finväder så att jobben med teakdäcken kan ta fart igen, finns en hel del som ska slipas och göras vid. Ett ständigt pågående arbete.

Idag stod också General Drill på schemat och det involverar lite mer folk i en sån övning än när vi drog igång larmet på TransFighter. Nu går det ju också åt lite mer folk för evakuering eftersom pappersrullarna förmodligen hade lämnats kvar ombord till skillnad mot passagerarna. Även om en viss italienare gjorde ett försök.

2 kommentarer:

 1. Kul att läsa lite på din blogg om hur det är över i Asien och Star Cruises.

  Hälsar Anders (Kadett i fr. sverige)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anders!

   Kul att du uppskattar läsningen. Pluggar du i Kalmar eller Gbg?

   Radera