15 maj 2013

På sydkoreansk grillfest

Piraterna ska hållas på utsidan

BUSAN INTERNATIONAL CRUISE TERMINAL, SYDKOREA
2013-05-16, kl 14:30 svensk tid


Biff på lokal grill
Det här inlägget kommer återigen att snudda vid ämnet mat, den här gången i Sydkorea och med grillning på menyn. Agenten i Busan bjöd ut oss på lite Koreansk BBQ där varje bord har en liten grill nedsänkt i bordsskivan och en personlig grillmästare som fräser på köttet. En finurlig lösning och helt okej matmässigt också, mycket grönsaker i alla dess former vilket såklart kändes nyttigt. Nyttigt var dessutom ledordet för gårdagens joggintur på båtdäck, jo ni läste rätt jag joggade faktiskt! Inte speciellt länge utan jag gick mest men i alla fall.

Senaste projektet för däcksrepen är att fabricera galler som täcker de stora öppningarna på backen och poopen. Detta kan man göra på många olika sätt men vår eminente rep Brian har helt klart satt sin egen prägel på saken och den första "gallergrinden" är nu på plats, vilket bilden ovan visar. Här ska minsann inga pirater ta sig ombord och dessutom ger gallret ett fint intryck för passagerana på kajen. One of a kind! Det är saker som dessa gör mig imponerad och stolt över gänget på däck, de här grabbarna är ombord i 9-10 månader i sträck men har alltid ett leende på läpparna och lägger ner sin själ i arbetet för att göra arbetsplatsen trivsam. Det är ju som bekant inte bara ett arbete utan även ett hem borta från hemmet.

Under natten avgår vi Busan och tuffar tillbaka mot Shanghai för att ta ombord ny last av passagerare. Cheju, eller Jeju som det också stavas, är nästa kryssnings enda destination innan det ånyo sätts kurs mot Folkrepubliken Kinas största stad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar