03 maj 2013

Som en skottspole mellan hamnarna

Ett skepp kommer lastat....med belysning

PÅ RESA MELLAN CHEJU OCH SHANGHAI
2013-05-03, kl 17:00 svensk tid


Dagarna går fort här ombord och det är knappt att man hinner med att ta reda på i vilken hamn man är i. Nej fullt så illa är det inte, speciellt eftersom det är lite på mitt ansvarsområde att just hålla reda på var vi är och var vi ska. Jag vet så mycket som att vi är på väg från Cheju tillbaka mot Shanghai och att vi var i Busan igår. Vi låg inte vid samma kaj som senast i Busan utan fick gå till en containerterminal längre in i viken men hur som helst bjöds det på fint väder både igår och idag. Tyvärr tillåter inte myndigheterna i Busan att man vaskar och målar på utsidan vilket vi såklart gärna gör så fort vi får chansen. Som tidigare nämnts är ett bländvitt leende A och O i kryssningsbranschen.

Dock står vi nu inför en kris av sällan skådat slag, häromdagen när vi skulle beställa in glass i Blue Lagoon fick vi det smärtsamma budet att glassen hade smält! Ve och fasa, vad göra?! Frysarn fick såklart sina fiskar varma för att han inte lyckades hålla våra glassar kalla men jag hoppas att det reder ut sig snarast. Hur ska vi klara oss utan vår Lucky Star?

Bloggstyrman
Cheju idag bjöd alltså på strålande solsken och god värme, något som vi inte är bortskämda med varje dag. Det var också manövreringspremiär för min del när jag under överinseende av kapten Luukka tog Gemini från kaj och styrde ut genom hamnhålet. Kul att få prova på att manövrera med dubbla skruvar i verkligheten, har jag bara gjort i simulatorn tidigare.

Dagens bilder kommer inte från någon av våra Koreanska hamnar utan från senaste besöket i Shanghai där det finns mycket olika flytetyg att skåda, bland annat det väl upplysta skepp som kan ses ovan. Bjuder också på en profilbild på undertecknad i full mundering sittandes i förarsätet på denna Star Cruises stolthet: SuperStar Gemini!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar