02 juni 2013

Glass och pasta

Shanghai by night

SYD YEOSU, SYDKOREA
2013-06-02, kl 16:30 svensk tid


Jag skulle kunna lägga ut hur många bilder som helst på Shanghais skyline, det är en förjäkla häftig syn när mörkret lägger sig och staden lyses upp av miljontals lampor i allsköns olika färger. Den gör sig lika bra i klart väder som i dis och smog. Ovan är ett exempel på när vädret är klart.

Vi tuffar på från Yeosu, där vi spenderat dagen, mot Cheju där vi spenderar en del av morgondagen. Nytt för den här turen är att det kliver på en hel del folk i samtliga hamnar istället för att lejonparten embarkerar i Shanghai. Oavsett vilket hoppas jag såklart att de spelar bort en herrans massa pengar i kasinot för det är trots allt det som vi lever på.

Amor firar födelsedag
Födelsedagskalas har stått på schemat idag igen, det är ju en fördel med stor besättning att det alltid är nån att fira. Båsensjappet intogs för samkväm och lättare förtäring. Rester bars upp till bryggan men eftersom ingen orkade äta så hade glasstårtan smält ner till oigenkännlighet och blandat sig med spaghettin. Bara för sakens skull var jag tvungen att smaka denna udda blanding av varmkall glass blandad med pasta och köttfärsås med korvslantar. Mums får bli slutbetyget.

Appropå slutbetyg så är det inte långt kvar till avstigning och hemfärd mot sommar-Sverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar