26 juni 2013

Midsommarfirande och ny optik

Midsommar på Malmön
Ledigheten fortskrider utan större skandaler och inte mycket värt att nämna här på bloggen. Lite bilder från det trevliga midsommarfirandet nere på Malmön kommer jag dock att bjuda på. Vi hade på det hela taget väldig tur med vädret men lagom till att stången skulle resas hade det börjat blåsa upp vilket oroade en del men stången stod sen på plats och dansandet kunde ta vid. Nej inte för min del men för de som tycker att sånt är skoj menar jag. Därefter blev det midsommarbord med öl och snaps som sig bör hemma hos mamma och pappa. Mycket trevligt.

Midsommarbord i all sin prakt
Det har varit en hel del sol och bra väder under inledningen av denna ledighet men det har hela tiden funnits för mycket vind för att det ska vara behagligt att ta ut vår lilla styrpulpetare på Mälaren. I måndags så var det äntligen perfekta förhållanden för årets premiärtur och jag drog ut en sväng och förblev drivande mellan Broken och Vässman för att lapa lite sol och också ta ett dopp. Friskt men skönt.

Svartvit Flugsnappare
Jag inhandlade ett nytt objektiv också, en rejäl pjäs för fotografering av natur, båtar och eventuellt flygplan. Ett Sigma 150-500 som trots sin storlek går att handhålla med godkänt resultat, åtminstone korta stunder. Ett test gjordes nere hos Tryggs där jag dokumenterade deras nyinflyttade Flugsnappare i holken.

Bröllopet med stort B mellan syrran Josefine och hennes Amir är nu riktigt nära förestående och jag håller på och knyter ihop säcken med de förberedelser som åligger mig. Det kommer att bli kanon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar