04 juli 2013

Abedini Wedding 2013

Glada och danssugna gäster på Haga Forum
Ojojoj! Då är århundradets bröllop avklarat och det med den äran. Vilken kanonhelg vi hade i Stockholm och oj vilket vackert brudpar som vigdes i Kungsholms Kyrka i lördags.

Makarna Abedini
Helgen började med avfärd mot Stockholm på fredagen, härifrån var det jag, mamma, pappa och mormor som skulle ta oss till Kungsholmen och First Hotel Amaranten som skulle bli vår bas de följande nätterna. Jag skulle dock via festlokalen ute vid Haga för att möta upp med Toastmadamerna Josefin och Katja samt självaste brudparet. Efter en kort koll av det tekniska var alla inblandade nöjda och glada och jag kunde köra bort till Kungsholmen och parkera bilen i garaget under hotellet. Första kvällen spenderades på Restaurang El Diablo som är kända för att servera olika sorter av Tequila som noga valts ut att passa de olika rätterna. Vi provade den rekommenderade varianten till förrätten och den var helt okej även om Tequila inte tillhör favoritspriten.

Lördagen inleddes med god hotellfrukost och Melodikrysset för att sen ta en kort promenad i omgivningarna innan det efter en lättare lunch var dags att svida om. Uniformen skulle på och jag som tillsammans med brudgummens svägerska skulle vara värd i kyrkan såg till att vara där i god tid. Det var dock en vigsel innan så kyrkan var upptagen när vi kom dit. Inget större problem utan vi hann rigga allt och dela ut vigselprogram och rispåsar till de anländande gästerna.

Risattack
Vigseln förrättades av Louise Linder och innehöll även en del persiska inslag såsom det persiska altare som ställts upp på ena sidan längst fram i kyrkan. Eolisten sjöng bland annat den fantastiskt vackra "Du Är Allt" av Sonja Aldén. Efter ceremonin blev det riskastning och hurrarop när de nyblivna makarna Abedini kom ut ur kyrkan.

Två bussar tog sedan gästerna till Haga Forum där det blev jättegod middag, många roliga tal och sånger samt ett hejdundrandes danshav. En riktigt rolig dag, kvälll och natt som jag sent kommer att glömma.

Nedan finns en länk till ett av mina bidrag, en sång till brudparet som jag framförde under kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar