19 juli 2013

Ett studiebesök på en stamgäst i Köpings Hamn

Gemytlig kommandobrygga på M/S ÖSTANHAV
Efter kryssningen tog jag "mitt" sommarresidens i besittning. Mamma och Pappa for till Portugal för att vandra bland vindruvsklasar i rekordvärme så jag tittade till huset några dagar. Ni vet blomvattning, mördarsnigelsjakt och andra småsysslor. Det gavs såklart möjlighet till lite båtåkning under denna tid och jag hade även Pantzarfelt med familj på besök. En mycket trevlig "semester" nere på Malmön alltså.

Lastkontrollrummet
I tisdags var jag också nedbjuden till M/S ÖSTANHAV som är en trogen gäst i Köpings Hamn och ombord fanns en före detta elev från TransFighter, Andrea, som nu gjorde praktik på denna självlossare. Det var riktigt kul att få ta en närmare titt på ett fartyg man annars bara ser tuffa förbi ute på Galten. Andrea och jag fortsatte sen ut på byn för ett par öl innan kvällen var över.

Den nygifta systern fyllde häromdagen 30 år så i morgon bär det åter av mot Stockholm för festligheter. Först tänkte vi besöka ABBA-museet på Djurgården innan vi förflyttar oss till Liljeholmskajen och Makarna Abedinis lägenhet för fest. En perfekt avslutning på den här ledigheten som officiellt slutar nästa söndag i och med avfärd mot Incheon (Seoul) via Amsterdam i KLMs regi. 8 nya veckor ombord i GEMINI börjar alltså närma sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar