13 juli 2013

Sporadiska inlägg

Skogens Konung på plats i Himmeta
Rådjur skådades också
Det blir lite glest mellan inläggen så här på ledigheten och speciellt sommartid när man gärna är ute i friska luften samt engagerad i diverse upptåg. Några exempel på dessa är lite foto-jobb, ja eller jobb är det ju inte men små uppdrag från nära och kära samt såklart lite egna eskapader med kameran i släptåg. Älgsafari är en sån grej till exempel där jag gladeligen hakar på med kameran i beredskap i hopp om att det ska uppenbara sig någon älg eller två att föreviga. I tisdags kväll drog vi iväg till gamla kända älgmarker i Himmetaskogarna och utdelningen blev hyfsad. Trots att jag nu har ett rejält zoom-objektiv så var älgarna vi såg fortfarande på för långt avstånd för att det skulle bli några superbilder men jag är ändå glad att fått prova det nya objektivet även i lite ljussvagare förhållanden.

Frukostbuffén på IKEA kan också rekommenderas på grund av sitt låga pris och rejäla utbud. En god start på dagen! Ett besök på Vallby Fritidsmuseum i Västerås kan också förespråkas som en fortsättning efter frukosten. Trivsam miljö med en del djur att skåda, till exempel en fisande gris.

I torsdags tog jag Viking-bussen upp till Stockholm där jag sammanstrålade med min gamla kollega och befälhavare Thomas Rundberg och tillsammans embarkerade vi VIKING CINDERELLA för en kryss till Åland. Thomas hade aldrig tidigare upplevt fenomenet "Finlandsfärja" så det fanns mycket att inviga honom i under dessa timmar ombord i Vikinglinjens partybåt. En av höjdunkterna för en båtnörd som jag var dock när vi mötte VIKING GRACE vid Marö i fredags förmiddag när vi var på väg åter in mot Stockholm. Ett ståtligt fartyg med lite miljövänligare framdrift.

VIKING GRACE passerar Marö på utgående
Jag inväntar flygbiljetter för påmönstringen eftersom det nu börjar närma sig återresa till SUPERSTAR GEMINI. Jag antar att jag lämnar Sverige den 28 juli för att mönstra på i Incheon den 29 juli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar