08 augusti 2013

En träff med enäggstvillingen AQUARIUS

Pizza på kajen i Keelung

Kina PÅ RESA TILL KAOHSIUNG, TAIWAN
2013-08-08, kl 16:00 svensk tid


Taiwan är temat för den här kryssningen med anlöp både i Keelung, Taichung och Kaohsiung. Två av dessa har vi avverkat och är nu på väg mot den tredje hamnen innan vi åter tar oss norrut mot Shanghai igen. Värmebölja beskriver nog tillvaron för stunden och en stekande sol, en hög luftfuktighet och en luftkonditionering som inte kan gå på full fart resulterar i att man är ganska trött när man kryper till kojs på kvällen. Som tur är har jag svalt och skönt i hytten i alla fall.

GEMINI i väntan på avgång
Igår i Keelung var det sedvanlig "Mr Napoli to the station" vilket betyder pizza på kajen. Under tiden vi stod där kunde vi se vår enäggstvilling SUPERSTAR AQUARIUS glida in i position akter om vår. Tyvärr skiljde det bara en timma mellan hennes ankomsttid och vår avgångstid så det medgavs bara en snabbvisit. Jag kunde konstatera att det är mycket som ser likadant ut där men också en hel del skillnader. Bryggan är en av dessa skillnader där vi har fått det mesta utrivet och nyinstallerat medan de har mycket av den gamla utrustningen kvar men med vissa modifikationer. Hur som helst trevligt att stifta nya bekantskaper samt hälsa på Jögge som är Staff Captain där och som var hos oss som tillfälligt uppmönstrad skeppare under uppstarten.

Nästa hållplats Kaohsiung som blir första anlöpet någonsin för det här fartyget, återstår att se om hamnen förberett några festligheter för att fira denna stora stund!

Vår syster AQUARIUS påg till kaj i Keelung

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar