11 augusti 2013

Landgång i Taiwan

Inloppet till Kaohsiung för tankarna till Oxdjupet i Stockholms skärgård

Kina SHANGHAI INTERNATIONAL CRUISE TERMINAL, KINA
2013-08-11, kl 14:50 svensk tid


Jojomen nu har jag kommit iland en sväng igen och den här gången i Kaohsiung, Taiwan, i fredags. Det var en trevlig men varm promenad i kvarteren kring båten. Vi ligger rätt bra till där vid en kaj som tar vid där den stora esplanadgatan slutar så det är lätt att ta sig iväg en kort sväng och inhandla lite smått och gått utan att det betyder långa taxiresor och flera timmar iväg från jobbet.

Det blev faktiskt ett litet inköp i form av en maskintelegraf i mässing. Ingen stor pjäs utan lagom att ha på fönsterbrädan hemma i Köping eller så, strax under 40 cm hög och till halva priset mot liknande hemma i Sverige. Just mässingsgrejer är populärt i sjömansaffärerna i Taiwan och det finns säkert fynd att göra om man gillar den typen av kuriosa.

Uppkäftig visitkortshållare
Staff Captain Nosse hittade också en fräck visitkortshållare som nu pryder hans skrivbord på kontoret. Det låg en kombinerad bar och souveniraffär på kajen vid Banana Pier, där vi ligger i Kaohsiung, och där hittades både denna prydnadssak samt Milk Tea. Mums!

Nu är vi åter i Shanghai för en turn-around som faktiskt är lite längre än normalt. 11 timmar den här gången istället för 6 timmar som är lite mer normalt. Perfekt tillfälle för besättningen att komma iland lite men i denna 40-gradiga värme är det inget som lockar mig så jag höll mig ombord istället. Där finns ju massor med roliga grejer att underhålla sig med, till exempel göra beställningar, uppdatera underhållsystemet AMOS och signera abetstidsjournaler. Några av de uppgifter som åligger en 1:e styrman i det här fartyget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar