03 augusti 2013

Överliggare i Cheju

COSTA VICTORIA på utgående från Cheju

Kina KAJPLATS NR 8, CHEJU CITY, SYDKOREA
2013-08-03, kl 15:00 svensk tid


Vid nya kajen
Den sydkoreanska pärlan Cheju (eller Jeju som det också kan stavas) är vad jag kan se om jag tittar ut genom mitt hyttfönster denna afton. Faktum är att här har vi legat hela dagen även om vi har gjort ett par förhalningar på grund av att COSTA VICTORIA skulle beredas plats vid den ordinarie kajen. Så vi kom fram i morse klockan 07:00 skeppstid och kunde släppa iland de många och shoppingsugna passagerarna innan vi förhalade bort till den nybyggda kryssningskajen. På så vis gjorde vi plats åt ovan nämnda konkurrent som skulle ligga över dagen.

Vi är nästan fullbelagda den här kryssningen och passagerarsammansättningen består av nästan 300 barn. Det är nämligen skollov i Kina vilket klart och tydligt märkts de senaste resorna. Full aktivitet och rörelse i samtliga pooler och glasskalas hålls på eftermiddagarna. Att det dessutom är strålande väder bidrar såklart till den sprudlande aktiviteten ute på däck. På minussidan får väl sägas att det inte är riktigt den här typen av passagerare som spelar med stora pengar i kasinot.

Nu ikväll förhaldade vi tillbaka till kaj nr 8, som är vår ordinarie parkeringsplats här i Cheju, efter att Costa-fartyget stävat ut mellan vågbrytarna och ut på öppet hav mot ny, för mig okänd, destination. Vi spenderar natten här på ön innan vi imorgon vid lunch sätter kurs "hem" till Shanghai igen för en ny turn-around.

27-28 grader här i Cheju idag och 37 grader varmt senast i Shanghai. Man kan lugnt hänga in vinterjackan i garderoben igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar