27 augusti 2013

Snart framme i Japan

Ännu en bild till familjealbumet, systern SSQ

Japan PÅ RESA TILL FUKUOKA (HAKATA), JAPAN
2013-08-27, kl 17:20 svensk tid


Japansk hamn i morgon är det som gäller. Första besöket till Japan med den här båten och för min del första besöket till Japan överhuvudtaget. Spännande tider. Safety Manager Kalle åker hem på ledighet i morgon och avskedsmiddag hölls i finrestaurangen TaiPan i kväll. Mycket god mat dukades upp och hela måltiden kröntes av äppelkaka med vaniljglass. Inte helt fel en vanlig tisdag.

Under besöket på SSQ (alla fartyg i flottan benämns för det mesta med sina förkortningar, SSQ = SuperStar aQuarius) i Keelung så fick vi en del idéer på vad vi kan förbättra här ombord samt få en måttstock på hur långt vi kommit i arbetet med att starta upp det här fartyget nu snart ett år efter att vi lämnade Langkawi för varvet i Singapore. Det betyder också att jag snart firar ett helt år i Star Cruises, jag mönstrade på Norwegian Dream på Langkawi den 1 september förra året. Eller snarare låg hon på redden eftersom ett örlogsfartyg tagit kajen i besittning. Så det var med speed-båt jag transporterades ut till min nya arbetsplats den gången.

Det har blivit lite nyordningar på mitt kontor som jag nämnde i förbiskrivande tidigare. Ett skåp och hylla för printern har snickrats ihop av vår Carpenter Jessie och med detta möjliggjordes även en flytt av den numera smått berömda röda lampan som min avlösare införskaffade under varvstiden. Reglerna för användandet av denna lampa är lika enkla som heliga: efter klockan 18:00 skall mysbelysning arrangeras när taklampan släcks och den röda lampan tänds. Nämnda lampa skall sedan släckas i och med ankomst till kontoret på morgonen och då tänds även takbelysningen igen. Lampan har fått sällskap i sin nya position av inte mindre än 2 Gagnam-dockor (införskaffade av Staff Captain) och en kinesisk te-servis. Se filmsnutt nedan för ett smakprov av den liveshow som kan erbjudas på förste styrmans kontor numera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar