18 augusti 2013

Sydkorea-kryssning igen

Två nautiker i "koreanskt" sällskap

Kina UTGÅENDE FRÅN INCHEON, SYDKOREA
2013-08-18, kl 16:00 svensk tid


Vid första koreanska hamn varje kryssning så byter Casino-Coordinatorn Maricris om, likt Stålmannen, och blir koreansk "docka" för några timmar. Detta för att passagerarna ska välkomnas till Sydkorea och ges möjlighet att fotograferas tillsammans med ett lokalt motiv så att säga. Även fast motivet är två filippinskor och inte koreanskor. Staff Captain Nosse och jag passade också på att fotograferas med dessa damer när vi ändå hade ärende på kajen för inspektion av utsidan. Sånt hände aldrig på TransFighter kan säga även om det fanns en och annan trevlig kvinnlig stuvare i Corner Brook.

Vi lämnade för några timmar sedan Incheon och har navigerat ut genom skärgården för att stäva sydvart mot Cheju som blir stopp nummer två av två på denna sydkoreanska kryssning. Det blir ankomst i morgon kväll och vi ligger över natten på denna holme innan vi styr hem mot Shanghai igen. Nästa kryssning ska enligt planerna gå till Taiwan igen men det återstår att se om det verkligen blir så eftersom det råder viss tropisk stormaktivitet i den västra delen av Stilla Havet. Detta påverkar oss i högsta grad eftersom Tropical Storm "Trami" väntas skynda fram norr om Taiwan i mitten på veckan. Vi håller dess utveckling under uppsikt och håller tummarna för att stormen drar in över land så vi kan gå till Taichung och Keelung som planerat.

Dagens begivenhet var invigningscermonin av tidiningsstället på däck 11 precis utanför min hytt. Snickaren Jessie, hans hantlangare och Nosse ses på bilden nedan lägga de första tidningarna på plats. Sakta men säkert blir det allt trivsammare i båten. Det har även skett viss förändring inne på mitt lila kontor men mer om det i ett senare inlägg.

Hoppas er helg har varit bra och att jobbångesten inför stundande måndag inte är allt för jäklig!

Invigning av nytt tidningsfack på däck 11

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar