23 augusti 2013

Utan Internet några dagar

Två systrar ligger näsa mot näsa i Keelung

Kina PORT OF KEELUNG, TAIWAN
2013-08-23, kl 15:40 svensk tid


Även på stora och femstjärniga kryssningsfartyg så fallerar tekniken ibland. Vi har nämligen varit utan internetuppkoppling i flera dagar men så äntligen idag hade IT-gudarna varit arga nog på oss och medgav nu kommunikation över nätet. Vad har då hänt under dessa dagar utan omvärldskontakt? Jo följande:

Lätt lunch på bryggvingen
● Kvällen innan Shanghai var det Galamiddag i Bella Vista där det bjöds på fyrarätters meny, sedvanlig presentation och vinke-vink till passagerarna samt lite underhållning från serveringspersonalen.

● Tyfonen TRAMI drog som planerat in över Taiwan i onsdags och efter avgång från Shanghai fick vi smaka på vad utkanterna av denna tyfon hade att erbjuda. 4-5 meter sjö och frisk vind bjöds det på under torsdagen och i morse kom vi fram till Keelung. På grund av tyfonens framfart ändrades vår schedule till att bara innefatta Keelung och dessutom stannar vi över natten. Det var nog ingen i besättningen som var speciellt ledsen när dessa nyheter nådde oss.

Delikatesser o tårta
● Födelsedagskalas för Arvin och Robert nere i Båsen-sjappet igår kväll, där det var världspremiär för min nyskrivna SUPERSTAR GEMINI SONG, den framfördes medelst hjälp av karaokemaskinen som basunerade ut musiken till Beatles "Yellow Submarine" som min text baseras på. Det visar också vilken bluff poängsättningen är för denna typ av utrustning eftersom jag sjöng helt annan text än originalet men ändå fick 97 poäng av 100!

● Systern SUPERSTAR AQUARIUS fick också hon sin turlista ändrad och låg tillsammans med oss nu mellan 17 och 22 i hamnen i Keelung. Så först kom First Officern och de båda Second Officers över och hälsade på oss innan jag, Nosse, Viktor och hans tjej Ada knallade över till dem för ordentlig rundtur. Kul med fartygsbesök.

Nu tänkte jag i alla fall ta en dusch och sen förmodligen sova. Vi går inte förrän klockan 19 i morgon så vi har hela dagen till kaj och kan utföra underhåll. Om vädret håller sig bra vill säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar