23 september 2013

Avmönstringen hägrar

Vinnande bidraget "Big Pipe" bestående av sex "tjejer"

Kina SHANGHAI INTERNATIONAL CRUISE TERMINAL, KINA
2013-09-23, kl 15:45 svensk tid


En sista avgång från Shanghai
Här kommer ännu ett inlägg skapat i Shanghai, den största anledningen till att de flesta av mina inlägg deklarerar Shanghai International Cruise Terminal i inledningen är för att det är här jag har eget internet i den egna laptopen. Mycket enklare att kunna sitta på hytten och skriva på ett svenskt tangentbord. Jag lämnar alldeles strax Shanghai för sista gången den här säsongen, återstår att se var vi hamnar nästa år, det finns många olika möjliga alternativ tydligen.

Igår i Cheju var det äntligen dags för "Deck Crew Got Talent" som gick av stapeln igår morse i Stardust Lounge på däck 10. Det har övats och det har handlats rekvisita och det har trallats och sjungits i flera veckor nu som förberedning till detta event. Vi är nio stycken av befälen som samlat ihop de pengar som utgjorde prissumman för den vinnande gruppen. Totalt 1000 US-dollar blev det till slut och dessutom lite ytterligare pengar till mat och dryck under den fest som hölls nere i Crew-baren igår kväll. Vi sponsorer utgjorde också domarpanelen och eftersom det bara fanns ett pris (bara ett 1:a-pris på hela summan) så hade vi varsin röst att lägga. Därefter fick publiken med sitt jubel indikera vilket bidrag de tycket var bäst, det var då upp till oss domare att avgöra vilken vi tyckte att publiken gillade mest. Samtliga röster samlades i en skål och räknades ihop. En mycket spännande omröstning där sista rösten avgjorde till gruppen "Big Pipes" fördel. Gruppen bestod av 5 killar från däcksgänget utklädda i kvinnokläder som tillsammans med 1 sjuksköterska framförde ett dansnummer vi sent kommer att glömma!

Samtliga grupper gjorde ett kanonjobb och det var verkligen skoj att se hur kul alla hade och hur mycket jobb det hade lagts ned på detta. Generöst nog och i sann laganda hade man redan innan kommit överens om att 500 dollar skulle gå till den gemensamma kassan, så på så sätt var alla egentligen vinnare, sen hade man också enats om att en del av pengarna skulle täcka alla gruppers inköpta rekvisita (220 dollar). Slutligen gavs donation till de två besättningsmedlemmar från andra avdelningar som ställde upp med pausunderhållning innan resterande pengar tillföll den vinnande gruppen. Verkligen ädelt uppdelat och en sann succé!

Inspelning av SSG-sången
När allt var klart samlades vi på scen för att spela in ett framträdande av SuperStar Gemini-sången. Denna inspelning redigeras fortfarande av Broadcast-killarna ombord men jag hoppas innerligt att de blir klara så jag kan få den med mig hem på onsdag och ladda upp det på YouTube. För på onsdag som sagt så kommer min avlösare ombord i Yeosu och efter ett par timmars överlämning drar jag mot flygplatsen. Yeosu - Seoul - Istanbul - Arlanda är den tänkta resvägen och långflygningen kommer att ske i Turkish Airlines regi. En ny bekantskap.

Jag tackar för visat intresse den här törnen och på återhörande från Sverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar