18 september 2013

Bara ett anlöp till Shanghai kvar nu

Denna skyline har gett upphov till många bilder

Kina SHANGHAI INTERNATIONAL CRUISE TERMINAL, KINA
2013-09-18, kl 12:45 svensk tid


Shanghai är ju fantastiskt fint faktiskt, åtminstone på lite håll och i mörker, samt bjuder på färgglad och vacker skyline nattetid. Jag kommer att sakna det på ett sätt men de långa flodpassagerna på väg in och ut kan man klara sig utan. Det är bara ett anlöp till Shanghai kvar nu innan jag mönstrar av och när jag kommer tillbaka har vi ju bytt trad som jag nämnde tidigare.

Vi har haft en filippinsk kändis med på den här resan, Joey de Leon, som tydligen är en komiker och programledare från öarnas rike. Så det har varit kändishysteri ombord minst sagt. Igår var jag med på galamiddag igen och vi trodde nästan att det var honom vi skulle få till bordet men så var icke fallet. Istället två andra trevliga par som på det hela taget var väldigt nöjda med sin kryssning.

Underhållning i världsklass
Jag lovade ju en bild från förra befälspresentationen när jag närvarade tillsammans med några däckskillar som framförde SuperStar Gemini-sången. Jag och Nosse hittade varsin huvudbonad som kan ses på bilden nedan. Så det är så där jag skulle se ut om jag hade håret kvar kanske?!

Så mycket annat är inte att skriva om förutom det stora mysteriet med teddybjörnen då förstås. Härom morgonen när jag skulle gå ut ur hytten hängde en teddybjörn på mitt handtag. En stor rosa-vit björn med ett rosa hjärta innehållande texten "I forgive you". Jag har inte en aning om vem som hängt den där eller vad det är jag har gjort som kräver en ursäkt heller för den delen. Mystiska saker händer här ombord minnsann, den stora frågan är om det är en hemlig beundrarinna, en galen stalker eller en putslustig kollega som ligger bakom detta tilltag! Återstår att se om gåtan får sin lösning innan jag åker hem.

2 kommentarer:

  1. Vad heter killen till vänster om dig? Han ser bekant ut..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Till vänster om mig, med en röd fjäderkreation på huvudet, ser vi Staff Captain Nosse Nordman och på min andra sidan Chief Engineer Juha Kaapro :)

      Radera