06 september 2013

Det börjar bli höst även här

SUPERSTAR GEMINI kommer till kaj i Cheju. Foto: Juha Luukka

Kina SHANGHAI INTERNATIONAL CRUISE TERMINAL, KINA
2013-09-06, kl 16:30 svensk tid


Höst i Shanghai
För inte alltför länge sedan var det 40 grader varmt om dagarna i Shanghai men den här gången var det bara lite drygt hälften av detta. Det går alltså mot svalare tider även här och hösten är i antågande. Det regn som föll idag vittnade om detta dessutom. Förmodligen bara att vänja sig eftersom det om mindre än tre veckor är hemresa som gäller och högsommarvärme står säkert inte på schemat hemma i Sverige den 26 september.

På tal om hemresa så fick jag biljetterna redan och det blir att åka med Turkish Airlines från Seoul till Istanbul och sedan vidare till Arlanda. Jag kliver av båten i Yeosu och får flyga inrikes upp till Seoul för byte av flygplats och flygbolag innan den vidare färden mot Europa. Nu känns det fortfarande långt tills dess men det är alltid roligt när avmönstringsdetaljerna börjar falla på plats.

Två överliggare blev det under föregående kryssning och när vi gick in i Cheju i onsdags så låg HENNA där redan och då hade skepparen där ombord, Juha Luukka, tagit sig upp på en bergsknalle för att få en fin bild på de båda fartygen. En av dessa bilder kan skådas ovan. Juha var ju också skeppare här ombord fram till och med min förra törn innan han alltså flyttade vidare. Appropå kaptener så hålls det befälspresentation under varje kryssning och då brukar Staff Captain försöka spexa till det lite extra genom att ta med diverse olika rekvisita för att överraska kapten som sköter presentationen av befälen. På bilden nedan kan en sådan line up skådas där Staff Captain har vissa likheter med katten Gustaf. En riktigt kul bild tycker jag.

En katt bland hermelinerna?
Nu drar vi vidare mot Keelung och Taichung för sista gången under min törn. Taiwan är trevligt så det kommer jag att sakna när jag sen kommer tillbaka ombord i november och vi flyttat till Sanya - Halong Bay - Da Nang igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar