09 september 2013

Hård kamp mellan systerbåtarna

Deltagarna från såväl Aquarius som Gemini

Taiwan JUST AVGÅTT TAICHUNG PÅ RESA TILL SHANGHAI
2013-09-09, kl 15:30 svensk tid


Små tävlingar mellan fartygen är alltid uppskattade och när det nu föll sig att både vi och systern SSQ skulle ligga inne i Keelung samtidigt i söndags så började man genast smida planer för en innebandymatch. Psykningarna haglade tätt via email innan dagen var kommen och som grädde på moset passade vi på SSG på att hälsa vår syster välkommen (eftersom vi kom in först) på ett alldeles speciellt sätt. När hon hade svängt runt och kom backandes förbi oss stod vi uppradade bestyckade med varsin bokstav i A3-format. Ett L, ett O, ett S, ett E, ett R och ett S visades stolt upp mot kollegorna samtidigt som det vinkades medelst en innebandyklubba. Så nu var såklart pressen stor på oss att vinna.

Benny och Timo i närstrid
Klockan 11:15 samma dag klev Geminis lag, bestående av Electronic Benny, Safety Lasse, First Pontus, Security Sören och Second Christian, ombord på Aquarius och stegade upp mot däck 13 där matchen skulle gå av stapeln. Det belutades att det hela skulle avgöras i bäst av 5 matcher där varje match gällde att komma först till 5 mål. Gemini vann med 3-0 i matcher (5-2, 5-0 och 5-0). Min insats var ytterst blygsam och jag var helt slut efter dessa tre matcher i gassande solsken. Det gäller på den late!

Vinnaren skulle bli bjuden på lunch av förloraren men det hoppade jag över eftersom vi redan tidigare bestämt att anordna en träff med båda fartygens däcksavdelningar och tillsammans avnjuta pizzor från Pizzeria Napoli. Så strax efter 14 var det ett stort gäng hungriga och glada människor som samlades framför våran landgång för att inmundiga dessa läckerheter. Det passades såklart på att ta en gruppbild vid detta festliga tillfälle (se nedan).

Däcksavdelningarna från båda fartygen
Vad gäller övrig motion så brukar jag och Staffen ge oss ut på "Fläskparad" på båtdäck på highseas-dagarna. Med oss brukar också Security Manager Sören följa även om han inte är fläskig men är såklart välkommen ändå. 1 timmas power walk runt båten ger ett skönt avbrott i arbetsdagen.

Efter Keelung stod Taichung på schemat och det stoppet är också det avverkat nu. Vi har lämnat Taichung akter om oss och passerade just ut på internationellt vatten så kasinospelandet kan ta fart. En viktig del av vår verksamhet. Nu stundar en dag till sjöss i morgon innan vi kommer fram till Shanghai på onsdag vid lunchtid.

2 kommentarer:

 1. Ni verkar ha det bra ombord...
  Bra med motion emellanåt. Har ni gym för besättningen? Segla lugnt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi har ett crew gym nere på 3:an men också möjlighet för oss befäl att utnyttja passagerar-gymmet. Ja vi har det riktigt bra ombord med ett gott gäng!

   Radera