14 september 2013

Många aktiviteter på gång

Lite grönt inslag på kontoret. En plast-palm!

Kina LOTSPLATSEN, SHANGHAI
2013-09-14, kl 02:00 svensk tid


Ytterligare en inredningsdetalj på kontoret har tillkommit. En leverans av plastblommor resulterade i en palm på mitt kontor samt en i hytten. Trevligt inslag.

Det är mycket som händer ombord just nu, både på arbetsfronten men även vad gäller de lite mer fritidsrelaterade sysslorna. För en tid sedan så skrev jag en "SuperStar Gemini Song" till musiken av Beatles "Yellow Submarine" och denna låt repeterar däcksgänget varje morgonmöte och sjunger glatt. Det är rätt så häftigt faktiskt för överallt när man går ute på däck så hör man alltid någon som gnolar på denna trudelutt och flera har den med sig i fickan och övar närhelst de får chansen. Under senaste födelsedagskalaset i Båsen-sjappet så framförde hela gänget den här låten och kapten sa genast att denna måste köras på nästa "Captain's Cocktail Party". Sagt och gjort igår kväll blev det en speciell avslutning på tillställningen när 5 matroser gör entre på scenen och sjunger denna låt. Kvällen till ära fick jag vara med på befälspresentationen och agerade bakgrundssångare.

Nosse brukar alltid ha olika huvudbonader eller andra utstyr på sig vid detta tillfälle så på vägen ner på scen hittade vi nått som de ryska dansarna brukar ha på sig och även detta var uppskattad. Kön var lång för fotografering tillsammans med kapten och de två andra fånarna. Jag hoppas få tillgång till en bild att visa sen också.

Pontus Jönsson, 1st Officer
Snickarna Hipolito och Jessie har gjort en fin "Management Board" som hänger i receptionen. Där kommer diverse olika befälsfigurer att visas för att passagerarna ska veta vilka de reser med. Fotograferingen inför detta var ett spännande arrangemang och på andra försöket verkar det som alla var nöjda, eller i alla fall någorlunda. Resultatet för min del kan ses till höger.

Om lite drygt en vecka kommer däcksavdelningen att anordna ett event där sex grupper kommer göra varsitt framträdande och sedan får en jury rösta fram det bästa som tar hem hela prissumman som är skänkt av diverse officerare ombord. Kommer bli ytterligare en grej att se fram emot.

Vädermässigt ser det lovande ut, det kommer en tyfon från öster men den viker enligt senaste prognoserna tillbaka österut innan den ställer till några problem för oss. Dessa tingestar är dock lynniga så det gäller att hålla skarp utkik och uppdatera vädertjänsten frekvent. Nästa kryss består av Yeosu och Cheju innan vi återvänder till Shanghai. Det är inte många Shanghai-anlöp kvar för den här säsongen innan båten flyttar vidare söderut för att utgå från Xiamen i tre veckor.

2 kommentarer:

  1. Var kan vi höra denna underbara sång?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den kommer snart laddas upp på Youtube. Vi gjorde en inspelning idag så när snabbt internet finns ska jag ladda upp den och kommer såklart att göras synlig här på bloggen också :)

      Radera