02 september 2013

Vietnam Independece Day

Full fart under firandet av Vietnams nationaldag

Sydkorea INCHEON NORTH PORT, SYDKOREA
2013-09-02, kl 17:50 svensk tid


Vietnamesisk dans
En av de stora fördelarna med att jobba i en minst sagt multinationell miljö är att man får veta en massa saker om andra länder och kulturer som man i vanliga fall kanske hade missat. Det har under de senaste veckorna varit tre stora nationaldagsfiranden till exempel. Det började med Indiens den 15 augusti, fortsatte med Indonesiens den 17 augusti och nu ikväll var det stort firande av Vietnam på deras dag. De hade satt ihop en häftig show med lite dans och en hel del sångnummer.

Tidigare idag kom vi fram till Incheon där vi kommer att tillbringa natten. Jag, Staff Captain och Safety Officer tog bussen in till byn bara för att mötas av stängda butiker återigen. Förra gången var det nån helgdag men idag var det bara stängt ändå tydligen. Mäkta besvikna åt vi middag på "Gyllene Måsen", köpte chips på Seven Eleven (två typiskt koreanska hak alltså) och sen åkte vi hem igen.

Häromdagen låg vi i Cheju tillsammans med HENNA som också bemannas av Star Cruises men som ägs av ett kinesiskt flygbolag. Vi hann tyvärr inte över för att hälsa på men vinkade åt besättningen, däribland vår fd skeppare Juha, när vi manövrerade ut ur hamnen. HENNA har svenska anor eftersom hon är byggd på Kockums under namnet JUBILEE och senast innan HA (inte Hells Angels utan Hainan Airlines) tog över henne kom hon från P&O och hette PACIFIC SUN.

Motorkryssningsfartyget HENNA

Nu lägger jag snart även denna dag till handlingarna och konstaterar ånyo att tiden går ohyggligt fort här ombord. Så är det väl när man dels har mycket att göra och dels trivs utomordentligt bra.

2 kommentarer:

 1. Hej Pontus !
  Tack för en trevlig blogg!
  Jag kollar på den med jämna mellanrum.
  Som fd Kockumsjobbare tipsar jag om en länk.
  http://www.landgangen.se/forumsmf10/index.php?topic=21337.0
  Så såg HENNA ut när hon lämnade Malmö.
  Mvh Lars på Inspecta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar för detta. Förnämlig länk med fina bilder. Den har förpassats vidare till grabbarna på Henna också.

   Radera