13 oktober 2013

Årets äventyr 2013

Samling kring lägerelden
Vi är ett grabbgäng, samtliga från Köpingsområdet, som sedan början på detta år betalar in en liten summa pengar varje månad för att en gång per år hitta på något skoj ihop. Ett kul sätt att hålla kontakten på och roligt att komma iväg på en gemensam resa. Rent praktiskt går det till så att 2 av oss 10 står som arrangörer och är också de enda två som vet vad som ska hända, för övriga i gänget är programmet alltså okänt.

Köpings småbåtshamn
I år, premiäråret, var det Henke och Marcus som var arrangörer och vi andra var såklart både spända och rejält nyfikna när vi enligt order samlades vid Prostgården i Köping i lördags förmiddag. En packlista hade meddelats i förväg och den indikerade någon form av utomhusvistelse och flaggade för att varma kläder för kalla nätter skulle ingå i packningen. När så arrangörerna själva dyker upp i kostym blev vi såklart en aningens förvirrade men detta visade sig bara vara ett villospår.

Trolskt i skogen
Promenad ner till småbåtshamnen för lunch i solskenet och därefter visade det sig bli buss 550 mot Skinnskatteberg. Fortfarande visste vi inte vad slutdestinationen skulle bli men det visade sig vara Kolarbyn vid Skärsjön utanför Skinnskatteberg. En samling kolarkojor där varken elektricitet eller rinnande vatten finns att tillgå men en fantastiskt miljö och närheten till Skärsjön ger möjlighet till bastubad och vidunderlig utsikt. Vi spenderade tidig kväll på den bastuflotte som var förtöjd vid strandkanten och det var minst sagt friskt i vattnet så det var skönt att krypa in i den vedeldade bastun efter varje dopp.

Kvällsmaten serverades av två kockar som tillagat en 3-rättersmeny åt oss i "Samlingsmilan" som var den gemensamma lokalen på området där det för vår skull dukats upp med vita dukar och levande ljus. Mysigt och fantastiskt gott! Sen snackades det skit och dracks lite öl innan vi kröp in två och två i våra kojor. Vem som skulle sova var hade bestämts genom resultatet av det Musik-quiz som hölls under eftermiddagen.

Skärsjön i skymningsljus
Skönt att vara ute i det fria men också skönt att komma hem igen. Vid 12-tiden anlände vi till Köpings station igen efter att ha tagit bussen tillbaka från Skinnskatteberg.

Tack till Henrik och Marcus för ett mycket bra arrangerat äventyr och till nästa års arrangörer lottades jag och Erik. Spännande tider!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar