10 oktober 2013

Envis förkyling

Avfärd mot Örebro för vintervila
Ledigheten fortlöper i ett behagligt tempo och om det inte vore för den envisa förkylnin,gen som tog tag i mig på ledighetens första dag och sedan inte vill släppa taget riktigt, så vore allt frid och fröjd.

Båten, ja den lilla som jag äger ihop med mamma och pappa alltså inte SuperStar Gemini, togs upp nu i helgen som gick och igår transporterade vi iväg den till vinterförvaringen som precis som tidigare år görs i Örebro där vi köpte båten. Alltid skönt att ha allt klart och den är i säkert förvar medan det såklart att det är trist när båtsäsongen är över. Den är ju kort nog uppe på våra breddgrader och dessutom är jag ju som regel ute på jobb halva den säsongen eller mer.

Idag stod en lunch tillsammans med Nautiska sällskapet på agendan. Detta sällskap består av mig själv, L-O med ett förflutet i svenska handelsflottan under dess glansdagar, Torbjörn som är en flitig segelbåtsentusiast samt vår vän och kollega Andreas som är politiskt sakkunnig och håller till babord i politiken. Under dessa luncher brukar vi engagera oss i djupsinniga diskussioner kring sjöfart, navigation, haverier och dylika nautiskt relaterade ämnen.

Heja Brynäs
Nu ikväll bär det av till Örebro och Behrn Arena för att se Brynäs IF gästa nykomlingarna i SHL. Det kommer att bli en mycket spännande drabbning som jag naturligtvis hoppas Gävlegrabbarna går segrande ur.

Helgens stora begivenhet annars är den första hemliga resan med grabbgänget. Pengar samlas in på månatlig basis och en gång om året ska sedan två i gänget anordna en aktivitet vilken hålls hemlig för de övriga. Det ska bli riktigt spännande att se var det bär av den här gången! Mer om detta i nästa inlägg.

1 kommentar:

  1. Kan vara rätt skönt med en mindre båt.. mindre vinterjobb iaf.. min båt väger 8 ton.. tänkte masta av i veckan om vädret tillåter. Blev tilldelad en plats på land idag. Hade båten i vattnet i vintras så den behöver komma upp för lite vård och omtanke.

    SvaraRadera